Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ЗАСПОКОЇТИ ЗУБНИЙ БІЛЬ

 

-Покласти між хворим зубом та щокою корінь кінського щавлю. Можна пожувати, але не ковтати.

-Замість кінського щавлю інколи кладуть корінь валеріани.

-2 столові ложки засушеної подрібненої трави чебрецю звичайного залити окропом – 200 мл. Настояти у посуді під кришкою протягом 30 хвилин. Процідити. Використовувати для полоскань ротової порожнини. Кількість процедур протягом доби – довільна.

Але найефективнішу допомогу надає лікар-стоматолог.

ЗАПОБІЖНЕ ХАРЧУВАННЯ

Дієта, яка рекомендується для попередження раку:

-Їсти більше продуктів, багатих на вітамін С – цитрусових, помідорів, перцю.

-Їжу, багату на бетакаротин  (овочі зеленого кольору – капусту броклі, шпинат), а також моркву, персики, вважають, що вона зменшить ризики на захворювання раку легень.

ВИПЕРЕДИТИ ЗАХВОРЮВАННЯ

Хто регулярно вживає лимони, той зменшує ризик захворювання на інсульт.

ОБМІН РЕЧОВИН

Покращує функції печінки, сприяє обміну речовин в організмі суміш трав – хвощ польовий, деревій звичайний, корінь цикорію дикого (брати в однаковій кількості):

-1 столову ложку засушеного подрібненого збору засипати у термос і залити окропом – 200 мл. Настояти мінімум 4 години. Процідити. Випити протягом дня за три рази у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – місяць. Повторити через два тижні.

ПРИМХИ ПІДШЛУНКОВОЇ

Лікуємо панкреатит (запалення підшлункової залози):

-1 столову ложку засушених подрібнених коренів і кореневищ синюхи блакитної залити теплою водою  - 200 мл. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день у перервах між їдою. Вживати тільки під час загострення недуги.

ПИЙТЕ СОКИ

Проносну дію добре справляють соки:

-Пити тричі на день по 2 столові ложки морквяного з буряковим (змішують 1:1); по 2 чайні ложки шпинатного, селерового, з порічок, цибулі.

ЯКЩО СУХИЙ КАШЕЛЬ

-Пити тричі на день по 200 мл гаряче молоко, наполовину розбавлене лужною мінеральною водою.

-1 столову ложку засушеної подрібненої трави багна звичайного залити окропом – 400 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. До смаку можна додати меду.

ДАР ВІД СУНИЦІ ЛІСОВОЇ

При лікуванні цукрового діабету:

-Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день сік с

Ягід суниці лісової.

-2 столові ложки сухого листя суниці лісової залити окропом – 200 мл. Кип’ятити 5-7 хвилин на малому вогні. Настояти 2 години у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 2 столові ложки чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

СЕБОРЕЯ

Захворювання шкіри обличчя (зокрема запальні процеси) доцільно лікувати настоєм звіробою:

-1 столову ложку засушеної подрібненої трави (продається в аптеках) залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Застосовувати для примочок та протирань обличчя. Кількість процедур протягом дня – довільна. Але після кожної процедури обличчя рушником не витирати.

КАТАРАКТА – ХВОРОБА СТАРШИХ

-1 чайну ложку засушеної подрібненої трави очанки лікарської залити окропом – 200 мл. Настояти 2 години у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

Цей засіб є лише допоміжним у лікування катаракти (особливо людей старшого віку). Сам процес лікування може бути тривалим. Без допомоги кваліфікованого лікаря-окуліста не обійтися.

СЛЬОЗОТЕЧА

Ознаками захворювання на кон’юнктивіт може бути різкий біль в очах, сльозотеча, набряк і почервоніння повік. Тоді візьміть «на озброєння» алтею лікарську:

-2 столові ложки засушених подрібнених коренів рослини засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 2 години. Процідити. Теплий (!) настій використовувати для примочок. Кількість процедур протягом дня – довільна.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.