Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

СНОДІЙНЕ З ТРАВ

 

 

Для покращення сну:

- 1 столову ложку засушеної подрібненої суміші кореня валеріани та шишок хмелю (брати 1:1) залити окропом – 200 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Додати 1 чайну ложку меду. Випити на ніч перед сном.

- Так само готують настій із суміші меліси та кропиви собачої (1:1).

ПІЗНІ ТОКСИКОЗИ

Окремі поради для жінок:

- 1 столову ложку засушеного подрібненого листя мучниці залити теплою водою – 200 мл. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 7-8 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за три рази у перервах між вживанням їжі.

- Пити нирковий чай (продається в аптеках). Приготування: 1 столова ложка трав на 200 мл окропу. Цю порцію випити протягом дня за три рази у перервах між вживанням їжі.

- У жодному разі не вживати алкоголю, навіть слабоалкогольних напоїв!

ПІСЛЯ ПОЛОГІВ

Для збільшення кількості молока у матері:

-3 чайні ложки засушеного насіння кмину засипати у термос і залити окропом – 300 мл. Настояти мінімум 3 години. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за три рази. Пити бажано за 1 годину до чергового годування дитини.

МАЛЮКАМ!

Ідеться про те, коли немовлятко вже не п’є материнського молока.

Щоб у нього покращився сон, тоді на ніч:

- У теплому свіжому молоці від корівоньки (200 мл) розчинити 0,5 чайної ложки меду. Хай п’є досхочу. Однак зважте: якщо малюк не сприймає такий «харч», то не змушуйте його пити. У малюка може бути алергія на продукти бджільництва. Дитина уміє себе контролювати…

* **

Легкий чай з меліси, м’яти, ромашки також посприяє міцному сну малюка. Приготування:

-Половина чайної ложки засушеної подрібненої трави на 200 мл окропу. Настояти у посуді під кришкою до температури +36 С. Процідити. Хай малюк п’є скільки заманеться.

ПАМОРОЧИТЬСЯ…

Від запаморочення доволі часто використовують такий народний засіб зцілення:

-1 столову ложку засушених подрібнених суцвіть календули залити окропом – 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 3 столові ложки тричі на день у перервах між вживанням їжі.

ЗАСТУДНИЙ КАШЕЛЬ

- Малиновий сироп розбавити гарячою водою – 1:1. Пити по 200 мл чотири рази на день через 15-20 хвилин після їди.

- Якщо підвищена температура, пити по 1 столовій ложці чотири рази на день (у перервах між вживанням їжі) сік ягід калини. Протипоказано при пониженому тиску.

ЗНЯТИ НУДОТУ

Коли нудить та щоб припинити блювоту:

-1 столову ложку засушеного подрібненого листя м’яти перцевої залити окропом – 200 мл. Настояти 2 години у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день у перервах між вживанням їжі. До речі, їжа має бути легкою, пісною!

- Замість м’яти перцевої можна використати мелісу лікарську.

НА ДОПОМОГУ ПРИЙДУТЬ ЯГОДИ

Для лікування хронічного гастриту з пониженою кислотністю:

- Щодня їсти по 100-150 г свіжих (або заморожених, але не холодних) ягід журавлини.

- Журавлину можна замінити ягодами чорноплідної горобини. Вони ще й покращують апетит. Але чорноплідна горобина протипоказана при пониженому тиску.

ЗБИВАЄ ТИСК

Узвар із засушених ягід чорноплідної горобини п’ють при підвищеному тиску. Готують з розрахунку: 100 г сушені на 1,5-2 л води. Денну норму споживання встановлюють індивідуально.

КАМІНЦІ У ЖОВЧНОМУ МІХУРІ

-1 чайну ложку засушеного подрібненого кореня кульбаби залити теплою водою – 200 мл. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 15-20 хвилин у посуді під кришкою. Настояти 1 годину. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за три рази. Пити за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування – 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 14 днів. Протягом року – не більше 5-6 курсів.

ТАЄМНИЦЯ МАНДАРИНІВ

Виявляється, що мандарини позитивно впливають на функціонування мозку, зокрема покращують пам'ять. Але їх надмірне споживання може спричинити алергію, висипи на шкірі, появу червоних плям… Насамперед ідеться про дітей. Отож, смакуйте мандаринами, але будьте обачні!

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.