Останні новини

ОСІННІЙ КОМПОТ

 

 

Для зміцнення імунітету:

-1 середнє, розрізане на чотири частини яблуко, 5-7 ягід шипшини, 18-20 ягід калини залити теплою водою – 1,5 л. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 5-7 хвилин. Настояти до охолодження у посуді під кришкою. Процідити. Випити протягом дня за 7-8 разів. Бажано пити теплим.

ЖАРОЗНИЖУВАЛЬНИЙ ЗАСІБ

Приготуйте морс із журавлини з медом:

-200 г ягід журавлини (свіжих або заморожених) залити теплою водою – 1 л. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 5-7 хвилин. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Додати 2-3 столові ложки меду. Добре розчинити. Пийте, скільки смакує!

ПОГІРШЕННЯ ДИХАННЯ

Щоб стимулювати функції дихального центру, можна вживати настій листя лимонника китайського, але тільки у першій половині дня. Приготування:

-1 десертну ложку подрібненої сировини засипати у термос і залити окропом – 200 мл. Настояти 4 години. Процідити. Випити за раз.

КАЛИНОВІ РОДЗИНКИ

У спекотне літо, теплий вересень деякі ягоди калини на кущі під палючим сонячним промінням перетворюються на родзинки. Не нехтуйте ними. Зберіть, ще раз засушіть у добре провітрюваному приміщенні, але у затінку, і готуйте узвар, який допоможе від застуди і кашлю. Приготування:

-2-3 столові ложки засушених ягід на 1,5 л води.

ГІРЧИЧНЕ ОБГОРТАННЯ

У разі запалення верхніх дихальних шляхів:

-1 столову ложку гірчичного порошку розвести в 0,5 л теплої води (температура повинна сягати +38-40С). У розчині змочити товстий рушник та обгорнути ним відповідну ділянку тіла. Вкритися теплою ковдрою. Процедуру приймати на ніч.

ГІПОТОНІЯ: НА ЩО НАДІЯ?..

Деякі народні засоби лікування гіпотонії:

-1 столову ложку засушеного подрібненого листя чортополоху залити окропом – 200 мл. Настояти у посуді під кришкою до літеплої температури. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

***

-Тричі на день у перервах між вживанням їжі пити по 1-2 чайні ложки свіжого соку алое.

***

-Щодня з’їдати по 4-5 ягід ялівцю. Через тиждень – 8-10. Потім поступово зменшувати дозу (по 1 ягоді) до 4-5.

РЕВМАТИЧНІ БОЛІ

-15 ягід ялівцю (свіжих, або засушених) залити спиртом – 100 мл. Настояти у темному, але теплому місці два тижні. Процідити. Настоянку використовувати для натирань як знеболювальний засіб. Процедуру приймати 2-3 рази на день. На ніч перед сном – неодмінно! Не вживати внутрішньо!

ХРОНІЧНИЙ ГАСТРИТ

Особливо йдеться про лікування хронічного гастриту з пониженою кислотністю:

-Пити теплим тричі на день за 15-20 хвилин до їди свіжий сік капусти білокачанної (по 100 мл).

***

Посприяє лікуванню чай із засушеної подрібненої трави деревію (доцільно заготовляти під час цвітіння рослини):

-1 столова ложка на 400 мл окропу. Це – денна норма. Вживати під час загострення недуги!

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.