Останні новини

СКЛАДНІ РЕЦЕПТИ

 

 

На жаль, деякі рецепти від народних зцілителів доволі складні. Щоб приготувати потрібні й ефективно діючі ліки, слід добре знатися на рослинах. Самому не завжди вдасться знайти необхідні трави, коріння (а це може бути десяток найменувань), правильно їх заготовити. Тому краще звернутися за допомогою до тих же народних зцілителів (вони і самі обмінюються один з одним травами), заготівельників лікарських рослин, у спеціалізовані аптеки.

У містах доволі часто «натрапляв» на лотки «виїзної» торгівлі, де продавали вже готові рослинні збори для лікування тих чи інших захворювань, окремі трави, насіння, коріння. Тут же у продавців, які мають відповідні ліцензії та, насамперед, знання, досвід, можна отримати кваліфіковані поради, застереження щодо протипоказань. Тим паче, коли маєте справу з отруйними рослинами, грибами. Нерідко продавці-консультанти потребують від потенційного покупця медичну картку, адже у ній професійними медиками зафіксовано результати обстежень, аналізів, діагнози. Тобто, вони не діють навмання. Дехто з них заготовляє рослини, готує лікувальні збори за методами відомих травознавців Євгена Товстухи, Івана Носаля, Григорія Смика, Наталії Земної…

Відверто кажучи, інколи вагаюся: а чи варто друкувати замітки зі складними рецептами?.. Втім, можливо хтось таки скористається ними.

***

Запалення легень, туберкульоз:

-1 кг гусячого жиру, 1,2 кг цукру, 1 кг меду квіткового, 100 г прополісу, 100 г липового цвіту, 400 г березових бруньок, 100 г соснових бруньок, 100 г багна звичайного, 50 г коріння лукиси. Рослинний збір сушать, подрібнюють і ретельно перемішують. Все, крім меду, заливають 2 л окропу. Ніч настоюють у закритому посуді. Зранку кип’ятять. Варять упродовж 1-1,5 години. (Має утворитися варення). Цей гарячий розчин проціджують через марлю і додають мед. У каструлі охолоджують, щоб застигло. Те, що залишилось, заливають окропом – 3 л і кип’ятять на малому вогні 1 годину, помішуючи дерев’яною ложкою. Зберігають у темному холодному місці у скляних закритих банках. Рідке п’ють чотири рази на день по 50 мл за 20 хвилин до їди. Опісля відразу вживають по 1 чайній ложці густе. Не ковтають, а лише розсмоктують. Випльовують в окремий пакет. Відходи закопують у землю, але не на грядках, у садах, клумбах…

Курс лікування – допоки не закінчаться ліки. При туберкульозі легень повторити, якщо необхідно, через 2-3 місяці.

***

Глаукома:

-Брати у співвідношенні трави хвоща польового (1 частина), деревію звичайного (1), листків омели білої (2), барвінку (2(, плодів глоду (2). Збір засушити, подрібнити і ретельно перемішати.

1 столову ложку суміші залити окропом – 200 мл. Гріти на водяній бані 15 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за три рази через 25-30 хвилин після їди.

Через кожних 10 днів вживання робити перерву на 1-2 дні. Курс лікування може бути тривалим.

***

Сірі мухомори проти саркоми:

-Скляну банку (0,5 л) щільно набивають подрібненими сірими мухоморами і заливають «по вінця» горілкою. Посуд щільно закривають. Місяць настоюють у темному, але теплому місці. Потім два тижні на світлі. Тоді гриби відтискують, рідину проціджують і зберігають у закритому скляному посуді у холодильнику.

Вживають на ніч по 1 краплі на половину столової ложки води. Наступного дня – 2 краплі на стільки ж води. І так доходять до семи крапель. Опісля щодня зменшують дозу на 1 краплю. І так до однієї краплі.

Разом з цим проводять вітамінну терапію: вживають овочі, фрукти, ягоди, у яких високий вміст вітаміну С; відмовляються від солі.

Після двох тижнів лікування роблять перерву на тиждень. Максимальний термін лікування – 6 місяців.

У даному разі консультація з лікарем вкрай необхідна!

***

Профілактичний засіб лікування від раку. (Причиною може бути й підвищена радіація):

-Брати у співвідношенні коріння цикорію (4 частини), кульбаби (4), кореневища пирію (4), листки первоцвіту (2), кошики цмину піскового (3), стовпчики з приймочками кукурудзи (4), листки кропиви дводомної (2), чаполочі запашної (1), трави вересу (4), золототисячника (2), медунки (4). Збір засушити, подрібнити і ретельно перемішати.

Звечора 2 столові ложки суміші залити теплою водою – 400 мл. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 10 хвилин. Не проціджуючи, перелити у термос. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Через кожних 1,5-2 місяці робити перерву на 5-7 днів. Курс лікування може становити аж 2-3 роки.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.