Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ПОТОГІННИЙ ЧАЙ

 

 

Важливо, щоб під час застуди, грипу виходив піт (додають – «активно»). Бо. Як колись казали, з потом і хвороба виходить, залишає людину. Тоді скористайтеся і таким потогінним чаєм:

-1 столову ложку засушеного подрібненого кореня оману (дев’ятисилу) залити теплою водою – 200 мл. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти впродовж 1 години у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Не передозувати, адже це може спричинити негативні побічні ефекти!

НАДІЙНІ КУБИКИ ЛЬОДУ

У разі кровотечі з носа на ніс, чоло і потилицю прикладають кубики льоду, загорнуті у марлю. Опісля п’ють «заспокійливий» чай з меліси, м’яти, ромашки, але не гарячий. Звісно, цим засобом можна скористатися тільки в домашніх умовах.

ЩОДО ТИСКУ

Підвищить понижений тиск чайна ложка свіжого часникового соку.

Протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки!

БУДЬ-ЯКІ ОТРУЄННЯ

При харчових отруєннях (особливо грибами) з’їжте 1 столову ложку меду і запийте теплою водою – 200 мл.

Ніколи не нехтуйте послугами лікаря!

СЕЗОННИЙ ЗАСІБ

Жіночі проблеми. Клімакс:

-Доцільно пити тричі на день по 2 столові ложки свіжого соку деревію звичайного. Беруть усю рослину з корінням під час її цвітіння. На жаль, лікування належить до сезонних, адже цей сік не консервують.

КАЛИНА ЧЕРВОНА

Щоб підвищити кислотність шлункового соку, вживають свіжі ягоди калини:

-По 10 ягід чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

Застереження! Протипоказано при суттєвому пониженому тиску!

НАСІННЯ ЗАЯЧОЇ КАПУСТИ

Заготовити і засушити у добре провітрюваному приміщенні насіння заячої капусти – справа кропітка. Але це буде віддячено добром. З «подарунку від зайчика» готують чай для покращення травлення:

-1 десертну ложку насіння залити окропом – 200 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів. Якщо берете 1 столову ложку насіння на 200 мл окропу, то порцію випити протягом дня за 7-8 разів. Вживати тільки під час загострення недуги!

Застереження: протипоказано при підвищеній кислотності шлункового соку!

ЗРАДЖУЄ ПАМ’ЯТЬ…

Свіжу траву заячої капусти додають до салатів, або готують з неї салати. Приправи – на власні розсуд та смак. Вона сприяє покращенню пам’яті, особливо у старших людей.

НАСЛІДКИ

Для профілактики виразки шлунка, зняття головного болю часто п’ють картопляний сік – по 50 мл чотири рази на день (і то у випадку гострих захворювань). Але він надовго залишає по собі неприємні смакові відчуття. Отож, щоб «погасити» їх, після вживання картопляного соку випийте 150-200 мл плодово-ягідного (зважте, що цей сік вам не зашкодить, компонентів-складників може бути багато). Пити малими ковтками.

КВІТКОВИЙ ПИЛОК

При гастриті з порушенням секреторної функції, хронічному панкреатиті і нефриті:

-Вживати двічі на день (вранці та ввечері) по 1 чайній ложці квіткового пилку. Бажано за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – 45 днів. Повторити через такий же період часу.

БОРЕМОСЯ З ВИРАЗКОЮ ШЛУНКА

Взяти в однаковій кількості листя малини, кропиви дводомної, траву деревію, корінь оману. Збір засушити, подрібнити і ретельно перемішати:

-5 столових ложок збору засипати у термос і залити окропом – 1 л. Настояти мінімум 1 годину. Процідити. Пити гарячим по 250 мл чотири рази на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування – місяць. Повторити через 10-12 днів.

ФУРУНКУЛЬОЗ

Житню муку і мед (1:1) розмішати до стану мокрої глини. Зліпити паляничку і прикласти до фурункула. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна.

До речі, якщо на шкірі часто проступають фурункули, то це може бути ознакою захворювання крові.

Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.