Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ДВА КОРЕНІ

 

Хворим на цукровий діабет допоможуть корені оману високого і цикорію дикого (брати порівну):

-Звечора 1 столову ложку засушеного подрібненого збору залити теплою водою – 300 мл. Довести до кипіння і варити на малому вогні 10 хвилин. Потім увесь відвар (з коріннями) перелити у термос. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 100 мл тричі на день через 2 години після їди. Вживати тільки під час загострення недуги.

СІК-ПАНАЦЕЯ

Від цукрового діабету лікує сік кропиви дводомної. Його п’ють свіжим по 1 столовій ложці чотири рази на день через 2 години після вживання їжі.

З цього соку готують і настоянку на горілці (1:1). Настоюють у герметично закритому скляному посуді 10 днів у темному, але теплому місці. Потім зберігають у холодильнику. П’ють по 40 крапель на 1 столову ложку води тричі на день через 2 години після їди.

Такою настоянкою не зловживати! Приймати тільки під час загострення недуги!

МАЛИМИ КОВТКАМИ

При стрімкому підвищенні рівня цукру в крові:

-Звечора 2 столові ложки засушеного лушпиння квасолі (краще брати від білої квасолі) засипати у термос і залити окропом – 600 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Цей настій випити малими ковтками протягом дня.

***

-Так само використовують засушені подрібнені корінці квасолі. Але перед тим їх варять на малому вогні 4-5 хвилин. Опісля відвар (рідину і корінці) переливають у термос.

НАЙЛІПШІ СОКИ

Для лікування і зміцнення організму багатьом рекомендовано вживати свіжі ягідні соки. Зрештою, через свою користь вони не потребують зайвої рекомендації. Але що ми вбачаємо під назвою – «свіжі соки»?

Слід пам’ятати, що найліпші соки отримують із щойно зібраної сировини – чи то в саду, чи то у лісі… Збирати ягоди найкраще у дерев’яну луб’янку, відразу після ранкової роси.

РАДИВ ГІППОКРАТ

Як не дивно, але моркву Гіппократ не вважав культурою для приготування страв, а лікарської рослиною. Тут він помилявся наполовину. Однак небезпідставно стверджував, що відвар з насіння моркви відновлює зір. Приготування відвару за порадами сучасних народних зцілителів:

-1 столову ложку засушеного насіння моркви залити теплою водою – 0,5 л. Довести до кипіння і варити на малому вогні 4-5 хвилин. Настояти 15 хвилин у посуді під кришкою.  Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів. Процес лікування може стати тривалим.

До речі, за часів Гіппократа морква була… фіолетового кольору. Саме такою вона потрапила спочатку в Голландію, а потім «видозміненою» поширилася по всій Європі.

ДЛЯ НЕМОВЛЯТИ

Жовтки свіжого яйця можна давати дитині вже з третього місяця після її народження:

-Жовток розтирають з цукром (1 чайна ложка) і додають 20 крапель свіжого лимонного соку. Розтерті жовтки давати після годування дитини. Починати з половини чайної ложки і поступово  доводити до цілого жовтка.

До речі, таке харчування протидіє рахіту.

ГІРКІ РОСЛИНИ

Щоб вигнати з організму паразитів, потрібно пити чай з рослин, які містять гіркоти. Дуже корисними є полин, любисток, чебрець. Доречно використовувати весь збір (брати в однаковій кількості):

-1 чайна ложка засушеного подрібненого збору на 200 мл  окропу. Готувати, як звичайний чай. Протягом дня випити 2-3 таких порції. (Дітям від 5 років – наполовину менше). Достатньо 7-10 днів лікування. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.

ЗЕЛЕНИЙ КРІП

Причиною головного болю може бути й неналежне функціонування системи травлення. У такому разі:

-Пучечок зеленого кропу (можна з недоспілим насінням) залити окропом – 1 л. Кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 7-8 разів. (Настій пити тільки теплим!). На жаль, лікування належить до сезонних.

Загалом, для покращення травлення додавайте кріп до різноманітних страв. Він ніколи не зашкодить!

ПЛІЧ-О-ПЛІЧ

Кукурудза і соняшник ростуть на городах багатьох господарів. Але не кожен здогадується, яку цінність для лікування хворої печінки мають кореневища цих аграрних культур. Після того. Як зібрали врожай (качани кукурудзи, кошики соняшника), заготовте і засушіть кореневища рослин:

-2 столові ложки подрібненого збору (брати порівну) залити теплою водою – 0,5 л. Довести до кипіння і варити, допоки не випарується 100 мл рідини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Відвар пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Вживати під час загострення недуги і для профілактики.

ВАЖКО ЗАГОЮЮТЬСЯ?..

Трофічні виразки інколи важко загоюються, часто кровоточать… Тоді:

-Накладайте на них пов’язки зі свіжим потовченим або розім’ятим (має проступити сік) листям подорожника. Перед тим листя слід добре помити. Звісно, таке лікування належить до сезонних. Проте, є ще один засіб. Швидко зупиниться кровотеча, якщо рани посипати порошком кори верби (беруть тільки стару кору, заготовляють будь-якої пори року).

В обох випадках кількість і тривалість процедур протягом дня встановлюють індивідуально.

РОЗРІДЖЕННЯ КРОВІ

Людям з підвищеним ризиком тромбозу слід пити більше води, скоротити вживання алкоголю, кави, солі. Норма споживання солі не повинна перевищувати 5 грамів на день.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.