Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ЖОВЧОГІННА ДІЯ

 

 

Настій з пижма звичайного проявляє жовчогінну дію:

-1 столову ложку засушених подрібнених кошиків (цвіту рослини) залити окропом – 300 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – 25-30 днів. Повторити, якщо необхідно, через 14-15 днів. Протягом року – 5-6 курсів.

НЕ ЗОВСІМ ДЛЯ ОЧЕЙ…

Усю причину спричинила назва рослини – очанка. Але настої, чаї з неї, на жаль, малоефективні для лікування очних захворювань, покращення зору. А ось при серцевих недугах вона допомагає. Напій з очанки готують як звичайний чай:

-3 чайні ложки засушеної подрібненої очанки лікарської на 300 мл окропу. Пити по 100 мл тричі на день. Вживати тільки під час загострення серцевих захворювань!

ВІТАМІН «А»

Якщо у вас суха шкіра обличчя, оді у раціон харчування більше включайте продуктів з вмістом вітаміну «А» - риба (бажано річкова), морква, сметана, помідори…

ПОБОРОТИ ГОСТРИКИ

-Взяти порівну (за вагою) квіти пижма і корінь оману. Збір засушити і перетерти на порошок. Добре змішати. Вживати по 1 чайній ложці двічі на день – вранці натще (за 15 хвилин до сніданку) і ввечері перед сном. Запивати теплою водою – 200 мл. Курс лікування – 10-12 днів.

Цей рецепт тільки для дорослих!

ПІДШКІРНІ КРОВОВИЛИВИ

-1 чайну ложку подрібненого підмаренника справжнього (беруть тільки свіжу рослину!) звечора залити холодною кип’яченою водою – 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – місяць.

Такий настій однаково можуть вживати дорослі і діти.

ГУЛІ НА НОГАХ

Це особливо стосується старших людей, у яких на ступнях ніг (зокрема, біля п’яти, великого пальця) проступають гулі, болять, печуть:

-3 столові ложки кухонної соди й 1 столову ложку дрібно натертого господарського мила розчинити у гарячій воді – 6-7 л. Парити ноги впродовж 15-20 хвилин. Процедуру краще приймати ввечері перед сном.

Однак це може бути ознакою відкладення в організмі солей. Тоді відмовтеся від надмірного споживання солі (солоних страв). Та, насамперед, варто звернутися до лікаря!

РЕКОМЕНДОВАНО ПРИ ГЕРПЕСІ

-1 столову ложку розтертих ягід калини (беруть свіжі або заморожені) залити холодною кип’яченою водою – 200 мл. Настояти мінімум 4 години. Не проціджувати. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування – до повного одужання.

БАЖАННЯ СХУДНУТИ

Щоб поменшився апетит:

-1 чайну ложку подрібнених кукурудзяних приймочок залити окропом – 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Випити за 20 хвилин до вживання їжі. (Протягом дня – три таких порції). Водночас строго дотримуйтесь дієти. Курс «лікування» - місяць.

ЗНАДОБИТЬСЯ ПЕЛАРГОНІЯ

Для хлопчиків, які страждають на гемофілію, готують ліки з пеларгонії – доволі поширеної кімнатної рослини:

-1 чайну ложку щойно заготовлених подрібнених листочків пеларгонії звечора залити 200 мл теплої води (кімнатної температури). Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Процес лікування може бути тривалим.

ЦІННИЙ ЖИР

Борсучим жиром успішно лікують туберкульоз легень, запалення бронхів. П’ють топленим по 1 чайній ложці тричі на день за 30-45 хвилин до їди.

Звісно, у лихоліття війни полювання на диких тварин під забороною! (Борсучий жир хворі не раз замовляти у досвідчених мисливців, які мали відповідну ліцензію на відстріл тих чи інших звірів). Але цей продукт можна придбати в аптеках. Його лікувальна дія також ефективна.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.