Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

НА ОБЛИЧЧІ

 

 

Прищі на обличчі, щоб вони швидко зникли, 2-3 рази на день натирають розрізаним квашеним огірком. Можна вмивати обличчя розсолом з квашених огірків. Але робіть це за допомогою клаптика вати чи марлі. Через 20 хвилин після кожної процедури вмивайте обличчя теплою водою з господарським милом.

НАСТІЙ СПОРИШУ

При хронічному захворюванні сечовивідних шляхів, появі в сечі великої кількості мінеральних солей вживайте настій споришу:

-3 столових ложки подрібненої сировини (беруть і засушену траву) залити окропом – 300 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування – 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 14 днів. Протягом року – 4-5 курсів. Не більше!

ШУМ І ГАМІР

Інколи доводиться працювати в умовах, коли на робочому місці постійно чути шум і гамір. Після виснажливої робочої зміни оті шум і гамір далі чуєте у вухах, нестерпно болить голова. Хочеться спокою. Допоможе міцний чай з ромашки. Дозування щодо приготування і кількість випитого чаю – довільні.

Водночас добре було б змастити скроні і чоло маззю (бальзамом) «Зірочника».

РАДИКУЛІТІ КРОПИВА

-3-4 пучечки стебел з листям кропиви дводомної (їх не подрібнюють; однаково використовують свіжі і засушені) кинути у ванну з гарячою водою – розрахунок на 50 л. Хай кропива запарюється. Можна перед тим 20 хвилин запарювати її в окропі (10 л) у закритому кришкою посуді. Перелити у ванну разом з кропивою. У будь-якому разі купайтеся разом з нею. Коли вода досягне оптимальної температури, процедуру приймати впродовж 20 хвилин, краще ввечері перед сном, 2-3 рази на тиждень. Процес лікування може бути тривалим.

Є ТАКА ПОТРЕБА!

Часто запитують: «Як очистити кров?..».

Засобів багато, в т.ч. з галузі народної медицини. Зокрема:

-1 чайну ложку засушеного насіння кропиви дводомної залити окропом – 200 мл. Потримати на малому вогні 3 хвилини. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – місяць. Повторити, якщо необхідно, через два тижні.

При вживанні такого настою паралельно можна використовувати й інші лікувальні засоби. Кропива не зашкодить і не стане протидіяти.

НАРАЗІ…

Щось потрапило в око?..

-Спочатку промийте його теплою водою, а потім білком свіжого курячого яйця. (Для цього змочуйте у білку марлю, а не вату).

Наразі, це лише перший засіб (спроба) вилучити з ока «щось стороннє». Та таки, аби не виникало ускладнень, негайно звертайтеся до лікаря!

ЙОД З ЧАСНИКОМ

Кісточки на пальцях ніг можуть часто боліти, пекти, відтак – незручно ходити, важко підібрати належне взуття…

-Аптечну пляшечку з-під валеріани, корвалолу чи інших медикаментів до половини заповнити подрібненим часником (зубці розрізайте якнайдрібніше) і «по вінця» залити йодом. Посуд  щільно закрити. Настояти 4-5 днів у теплому місці. Не проціджувати. Настоянкою змащувати кісточки тричі на день.

ГОСТРИКИ БОЯТЬСЯ ГОСТРОГО

Квашена капуста, приправлена помеленим чорним перцем або червоною паприкою – ворог гостриків, який швидко виведе їх «на чисту воду». Полишать вас…

-Денна норма споживання для дорослого – 150-200 г. Дітям (залежно від віку) давати у 2-3 рази менше, але тільки не годуйте такою стравою дітей. Віком до 3-4 років. Курс лікування може тривати 12-14 днів.

Лікуючись від гостриків (та й інших паразитів), уникайте солодощів, бо тоді все лікування «піде нанівець».

СЕЧОГІННИЙ ВІДВАР З ЯБЛУК

-Одне середнє яблуко (брати солодких сортів) розрізати на чотири частини, вилучити зернятка і зварити його в 1 л води. Настояти 1 годину. Не проціджувати. Відвар випити за 2-3 рази протягом 4 годин. Відварене яблуко також доцільно спожити.

ГНИЛИЧКА

Злегка перестигла грушка (такий плід у народі називають «гниличкою», але не йдеться про окремий сорт плодового дерева) у багатьох випадках допомагає від закрепів. Хоч вона і спричиняє накопичення газів у животі, та водночас послаблює.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.