Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ОСТЕРІГАЙТЕСЯ ЗАСТУДИТИ НОГИ!

 

 

У холодну пору року досить легко застудити ноги, а то й обморозити. Наслідки можуть бути доволі кепськими - грип, ангіна, ревматизм, біль у суглобах, захворювання нирок, сечового міхура... А якщо таке вже і сталося, то візьміть «на озброєння» кілька слушних порад з галузі народної медицини.

* * *

- Відразу після обмороження опустіть ноги на 20 хвилин у ледь літеплу воду. Добре розітріть їх.

* * *

Обморожені ноги, як засіб лікування, варто розтирати 70-процентним спиртом. Перед тим шкіру змащувати олією. Процедуру приймати двічі на день.

* * *

Знадобиться «тернівка» (тернова настоянка):

- 100 г ягід терену залити горілкою - 0,5 л. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Натирати хворі ноги тричі на день.

- Так само настоюють свіжі пагінці і корінь живокосту.

(Настоянку тримайте про запас).

* * *

Пийте якомога більше гарячого чаю з листя калини, малини, смородини...

* * *

- Подрібнені на порошок ядра насіння каштана засипати у півлітрову банку (до половини) і залити соняшниковою олією «по вінця» банки. Посуд щільно закрити. Настояти 14 днів у теплому місці. Натирати хворі суглоби тричі на день.

* * *

- Щодня на 1-2 години ставте гірчичники на п'ятки. І так упродовж 2-3 тижнів.

* * *

- Корисно парити ноги з додаванням у гарячу воду гірчичного порошку, морської солі - 1 столова ложка; хвої (голочок сосни, ялини) - 1 жменя на 7-8 л води. Процедуру приймати двічі на день по 20 хвилин. Вдруге - на ніч перед сном.

* * *

- 2-3 рази на тиждень приймайте гарячі ванни з додаванням тієї ж хвої.

* * *

- Ставте на 20-25 хвилин ступні ніг у нагрітий у сковорідці до гарячого річковий пісок.

* * *

- На ніч кладіть до ніг гарячу грілку. Можна налити гарячу воду у пластмасові пляшки.

НА ЗАВЕРШЕННЯ. Головне - за холодної погоди ніколи не забувайте про теплий одяг і теплу взуття! Старші люди кажуть: «Парнота костей не ломить»...

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.