Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ДО СКРОНЬ

 

Якщо відчуваєте біль у скронях, то прикладайте до них навпіл розрізаний лимон, навіть масуйте часточками плоду скроні. Кількість і тривалість процедур протягом дня - довільна.

РУМ'ЯНА ЦИБУЛЯ

Дрібно нарізану цибулю злегка підсмажити на сковорідці (до рум'яного кольору). Для смаження використовуйте тільки соняшникову олію. Їжте на здоров'я! Така цибуля корисна для хворого серця.

«АНТИЗОБ»

Для лікування зобу їдять сирий дрібно натертий червоний буряк. Денна норма - 50-75 г. Але через кожних 4-5 днів робіть перерву на 2-3 дні.

«НАТИСКАЙ» НА ГРЕЧКУ!

Хворі нирки «люблять» гречку. Тому гречана каша має бути у раціоні харчування хоча б 3-4 дня на тиждень. Також корисно пити юшку з відвареної гречки.

ПРОРОСЛА СОЯ

Високий рівень цукру у крові знижують, вживаючи пророслі зерна сої - від 20 до 30 на день. Щоб мати «врожай» протягом року, сою вирощують навіть у вазонах.

У будь-якому разі страви зі сої корисні при цукровому діабеті!

РИТМ СЕРЦЯ

Понижене серцебиття?..

- Жуйте свіжі (заморожені) або засушені плоди глоду. Але не більше 15 на день. Ковтати всі не обов'язково.

ПОЛИН-ВИНО

Додасть апетиту:

- 50 г (за вагою) подрібненої трави полину залити вином «Кагор» - 1 л. Посуд герметично закрити. Настояти 21 день на сонці. Процідити. Зберігати у холодильнику. Пити по 2 столових ложки 3-4 рази на день за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати!

Протипоказано при захворюваннях печінки!

КИШКОВІ ХВОРОБИ

Ідеться про лікування різних кишкових захворювань:

- По 1 столовій ложці засушених подрібнених трави медунки, кореня живокосту, насіння льону і 100 г (за вагою) ягід шипшини звечора засипати у термос і залити окропом - 1 л. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити теплим по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити через 12-14 днів. Протягом року - 5-6 курсів.

СПРИЧИНИТИ НУДОТЦУ

Щоб очистити шлунок (наслідок харчового отруєння, переїдання) інколи потрібно зумисне спричинити нудоту, блювоту. Допоможе такий народний засіб:

- 2 столових ложки подрібненого листя м'яти  перцевої залити окропом - 400 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Випити за раз.

У ВУСІ...

Запалення вуха може ускладнюватися нестерпним болем. Один з народних засобів, як його втамувати:

- 1 столову ложку подрібненого кореня валеріани залити окропом - 200 мл. Варити 5-7 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Додати 50 мл горілки. Таким розчином промивати вухо 5-6 разів на день.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.