Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВИТЯГУЄ СОЛІ

 

 

Біль у кістках і суглобах, остеохондроз:

- Прикладають на ніч на болючі місця свіже філе коропа. Воно добре витягує солі. Процедуру приймати впродовж мінімум 8 годин. Вранці ці місця помити теплою водою з оцтом (1 столова ложка оцту на 1 л води).

СИМВОЛ МОЛОДОСТІ

Барвінок у народі вважають символом молодості, навіть - дитинства. Його зелені листочки будь-якої пори року можна додавати до ванн:

- 5-6 жмень сировини на 60 л гарячої води. Нехай листя запарюється, допоки водя не досягне оптимальної для купання температури. Такі процедури омолоджують шкіру і ніколи не зашкодять.

З ТРОЯНД І ОЛИВОК

Трояндова есенція для сухої шкіри:

- У літрову банку утрамбувати засушені пелюстки червоної троянди. Залити «по вінця» оливковою олією. Настояти 21 день у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Потім зберігати у холодному місці. Отриману масу накладати у вигляді маски на обличчя на 20 хвилин. Опісля змивати теплою водою. Процедуру приймати двічі на тиждень. Краще ввечері перед сном.

ЩЕ ОДИН РАЙСЬКИЙ ПЛІД

Там, де ростуть оливки, місцеві мешканці називають їх не інакше, як райським плодом (так само, як і яблука). Виявляється, що оливкова олія помічна для хворих на туберкульоз легень:

- Пити щодня хоча б по 50 мл цього цінного продукту. Можна споживати зі скибкою чорного хліба.

КЛІЗМИ

Рецепт для лікування дітей при гостриках:

- 1 столову ложку обібраних, розім'ятих зубчиків часнику залити окропом - 1 л. Настояти до літеплої температури. Процідити. Використовувати для клізми. Процедуру приймати двічі на день, але не більше 7-8 днів поспіль.

СТАНЕШ ОРЛОМ

Чоловікам при імпотенції доречно пити настій з орликів. Вони часто ростуть на квітниках, квіти нагадують дзвіночки, листя наче мережане:

- 2 столових ложки засушених подрібнених квіток орликів залити окропом - 0,5 л. Настояти у посуді під кришкою 25-30 хвилин. Процідити. Вживати зранку і ввечері по 250 мл. Курс лікування - 30 днів. Повторити через 12-14 днів.

КВІТИ ЛАВАНДИ І РОМАШКИ

При виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки:

- Взяти по 1 чайній ложці засушених подрібнених квітів лаванди і ромашки. Збір залити окропом - 200 мл. Настояти у посуді під кришкою 15-20 хвилин. Перед вживанням процідити. Протягом дня випити 2-3 таких порції. Вживати під час загострення недуги.

ВСЕЛИЛИСЯ ВОШІ?..

- 50-75 г (за вагою) засушеного насіння череди трироздільної залити окропом - 5-6 л. Настояти  до температури +38-40 С. Процідити. Мити голову щодня. Кількість процедур - допоки «непрохані гості» не залишать вас...

ЯКЩО ГЕПАТИТ

- По 1 столовій ложці засушених подрібнених трави чистотілу і листя м'яти перцевої залити окропом - 200 мл. Настояти у посуді під кришкою 20 хвилин. Процідити. Вранці випити натще (за 20 хвилин до сніданку) і таку ж порцію ввечері перед сном. Курс лікування - 14 днів. Не більше!

АРТРИТ

- 2 чайні ложки засушеного подрібненого листя брусниці залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 15 хвилин. Настояти у посуді під кришкою 30 хвилин. Процідити. Цю порцію випити протягом дня малими ковтками. Через 21 день вживання зробити перерву на 10-12 днів.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.