Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ГУСЯЧИЙ ЖИР

 

 

Прищі, нариви у горлі часто печуть, що годі слину ковтнути і слово вимовити. Їх добре лікувати гусячим жиром:

- Споживайте чотири рази на день по четвертині чайної ложки цього цінного продукту. Краще це робити за 10-15 хвилин до вживання їжі.

БУДЬ ЗДОРОВ! НЕ КАШЛЯЙ!

У разі задавненого кашлю:

- 10 середніх цибулин і головку часнику (не дуже пекучого) очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Залити свіжим домашнім молоком - 1 л. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою, допоки цибуля і часник не розваряться. До смаку додати меду. Пити по 1 столовій ложці щогодини. (Хоча б 16-17 разів на день).

ОБМОРОЖЕНІ СТУПИ НІГ

- Літнього ранку впродовж 10 хвилин постійте босоніж на мурашнику. Відчуття, звісно, буде неприємним. Але потерпіть. Потім 20 хвилин походіть босоніж по росі. Процедуру приймати два рази на тиждень.

НЕ ВСІМ БУЗИНА

Не раз доводилося чути нарікання: «Заготовляв цвіт бузини, сушив його, а результат - погано почуваюся... Але самі ліки з бузини таки дають мені користь!».

Причина поганого самопочуття доволі банальна - у вас алергія на цвіт бузини. Це можемо говорити про цвіт каштана, черемхи, бузку, акації, липи... Краще попросіть заготовити цвіт і засушити його когось з друзів, знайомих. А приготовленими за народним рецептом ліками поділіться з вашим помічником.

ЗУБНИЙ ФЛЮС

- 1 столову ложку подрібненої кори з молодих гілочок дуба (найкраще заготовляти весною під час руху соків) й 1 столову ложку подрібнених листків шавлії залити окропом - 200 мл. Кип'ятити 5 хвилин. Настояти до літеплої температури у закритому кришкою посуді. Процідити. Полоскати ротову порожнину 5-6 разів на день,щоразу готуючи свіжий настій.

ДОРЕЧНО ЧОЛОВІКАМ

Надзвичайно збуджують статеву функцію коренеплоди пастернаку:

- Пастернак дрібно натерти на тертці і змішати з медом (цукром) до смаку. Їсти по 1-2 столові ложки чотири рази на день.

МЕЛІСА З ХМЕЛЕМ

При безсонні:

- 1 столову ложку подрібненої суміші шишок з хмелем і трави меліси (1:1) залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Випити на ніч. Можна додати 1 чайну ложку меду.

Застереження: протипоказано при пониженому тиску!

РЕЦЕПТ ВІД ГІПЕРТОНІЇ

Ідеться про першу і другу стадії гіпертонії:

- Заготуйте рослинний збір - безсмертник піщаний, квіти глоду, корінь валеріани, трава кропиви собачої (в однаковій кількості). Дві столові ложки засушеної подрібненої суміші залити окропом - 600 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Додати 1-2 столові ложки меду. Протягом дня весь настій випити за шість разів. Найкраще - по 100 мл за 20 хвилин до їди і через годину після їди. Курс лікування - місяць. Потім зробити перерву на 5 днів. Після трьох місяців лікування зробити перерву на місяць і повторити курс.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.