Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

СУШИМО РОСЛИННИЙ ЗБІР



Під час сушіння з рослин випаровується значна кількість рідини (соків) і тому вони втрачають у вазі. Наприклад, трава - 70%, квіти - 75%, листя - аж 80%, корені - 65%, кора (молода, зелена) - 45%...
Рослинний збір потрібно сушити на горищах, або в добре провітрюваних приміщеннях, тільки не на сонці. Сушать на шнурках, розкладають на дерев'яних поличках, застелених чистим папером.
Для більшості рослин температура не повинна перевищувати +4-45 С. Плоди шипшини, горобини, траву і коріння первоцвіту потрібно сушити при температурі, не вище +35 С.
СОНЯЧНІ ПРОМЕНІ
Людям, які потерпають від онкологічних захворювань шкіри, не можна перебувати на сонці, здійснювати денні прогулянки (навіть короткотривалі), вікна закривати темними шторами. Опромінення ультрафіолетом, який несуть сонячні хвилі, тільки додасть шкоди. Не можна виходити на денну прогулянку навіть взимку, особливо за сонячної погоди, коли вдосталь снігу. Сніг, будь-що білого кольору «відбивають» сонячні промені, а ті «повертаються» до вас.
У сірий, похмурий зимовий день можна прогулятися не більше 10 хвилин. Найдоцільніше (будь-якої пори року) прогулюватись протягом 15 хвилин до сходу сонця, або після заходу сонця, і то, якщо дозволить лікар! Перед прогулянкою змастіть відкриті ділянки шкіри рідкою сметаною.
КУПАЙТЕСЯ, ДІТОЧКИ!
Від золотухи, а також для лікування лімфатичних залоз у дітей добре діють ванни з листя горіха волоського. Використовують тільки зелену, щойно заготовлену сировину з розрахунку:
- Жменя листя на 10 л гарячої води. Кидати у ванну і хай запарюється, доки вода не сягне оптимальної для купання температури. (Купатися з листям). Процедуру приймати впродовж 15-20 хвилин 3-4 рази на тиждень, краще ввечері перед сном. Скористайтеся сезоном!
БУРЯК МІСТИТЬ ЙОД
Хворим на щитовидну залозу корисно їсти варений червоний буряк. Ця городня культура містить йод (звісно, не в такій кількості, як морська капуста). Денна норма споживання буряка - 75-100 г.
НАЛАГОДИТЬ РОБОТУ
Корінь цикорію (петрового батога) налагодить роботу хворої підшлункової залози:
- 1 чайну ложку щойно заготовленого подрібненого кореня, або 2 чайні ложки засушеного залити теплою водою - 250 мл. Настояти 20 хвилин. Поставити на вогонь, довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 5-7 хвилин. Знову настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за чотири рази за 20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через
10 днів. Максимальний курс лікування протягом року - 3-4 місяці.
Корінь цикорію найкраще заготовляти тоді, коли відцвітає рослина.
БЕЗСИЛЛЯ
Суто для чоловіків:
- Пити по 50 мл тричі на день свіжий сік моркви. Він допоможе подолати статеве безсилля. Сік вживати протягом 50-60 днів поспіль.
КОРОСТА
Змішати свіжу подрібнену траву лободи і вершкове масло (1:1, за вагою). Натирати уражені коростою ділянки шкіри тричі на день.
КРОВ'ЯНІ ВИЛИВИ
Вони (внутрішні і зовнішні) часто спричинені підвищеним тиском (гіпертонією). Під час загострення цієї недуги їжте щодня по 100-150 г горобини чорноплідної (аронії). Ягоди заготовляють восени. Їх можна зберігати у морозильній камері або засушити. Із засушених ягід готують цілющі узвари. Запасайтеся цим даром природи на весь рік.
ПОМ'ЯКШУЄ КАШЕЛЬ
- 2 столові ложки свіжої подрібненої шкірки мандаринів засипати у скляну пляшку і залити горілкою - 250 мл. Посуд герметично закрити. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Пити по 20 крапель на 1 столову ложку води тричі на день за 30 хвилин до їди. Не зловживати! Курс лікування - до повного одужання.
НЕ ДОПУСТИТИ!
Надмірне вживання щавлю може призвести до порушення сольового обміну в організмі і розвитку ниркової патології. Взагалі, хворим на ниркові недуги щавель протипоказаний.
Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.