Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ТАЄМНИЦІ ЧОРНУШКИ



Цілющі властивості чорнушки посівної перевірені ще нашими предками. Зокрема запримітили:
- Молоді мами, які вживають чорнушку (додають до салатів, або готують салати з її листя) мають вдосталь молока, щоб вигодувати немовля.
- Вживання свіжого зеленого листя з чорнушки посівної (хоча б 50 г на день) лікує хворе серце, бадьорить його. Скористайтеся сезоном!
КОМУ ПРОТИПОКАЗАНА МАТЕРИНКА
Настій з трави материнки (2 столові ложки засушеної подрібненої рослини на 0,5 л окропу) часто використовують для лікування бронхіальної астми. Такий настій діє проти хвороби ефективно.
...Але він категорично протипоказаний вагітним жінкам! Слід про це пам'ятати!
СКУПЧЕННЯ ГАЗІВ
Якщо у дитинки скупчення газів, болить животик, давайте їй пити «кропну воду»:
- 1 чайну ложку насіння кропу залити окропом - 300 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти до температури +35 С. Процідити. Хай дитинка п'є досхочу.
ЗНОВУ ПРО КРІП...
Порада гіпертонікам:
- Вранці натще (за 20 хвилин до сніданку) з'їсти 1 чайну ложку насіння кропу і запити теплою водою - 200 мл. Влітку корисно їсти свіже насіння, ще не засушене.
ШПОРИ НА НОГАХ
Утворені на стопах ніг шпори інколи несамовито печуть, заважають ходити. З кожним кроком відчуваєш нестерпний біль. Тоді:
- До 5-6 л гарячої води (як тільки зможете витримати) додайте 1 столову ложку соди. Парте ноги впродовж 15-20 хвилин. Процедуру приймайте на ніч перед сном. Потім покладіть на шпори свіжі листки капусти, перев'яжіть бинтом. Такі компреси приймайте всю ніч.
ЗНЕБОЛИТЬ І ПРОРВЕ
Місце, де утворився фурункул, доволі болюче. Болітиме, допоки «не прорве» гній з фурункула. Щоб пришвидшити цей процес і знеболити, прикладайте до фурункула розрізаний недоспілий зелений горіх. Кількість і тривалість процедур - довільна. Але таким засобом «лікування» можна скористатися лише в липні.
СИНІ ПРОЖИЛКИ
Через варикозне розширення вен на ногах можуть з'являтися сині прожилки. На ніч перед сном натирайте їх свіжим розім'ятим (щоб проступив сік) цвітом акації білої. На жаль, таке лікування належить до сезонних. Скористайтеся ним!
БЕРЕЖІТЬ ЗІР!
Морква допоможе лікувати катаракту. Свіжим соком цієї городньої культури потрібно закапувати очі двічі на день (вранці та ввечері, інтервал - 10 годин) по 3-4 краплі в око.
СОЛЬОВИЙ ОБМІН
Золотарник канадський чудово нормалізує сольовий обмін речовин в організмі, налагоджує роботу нирок:
- 1 чайну ложку подрібненої рослини залити окропом - 200 мл. Настояти не менше години у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 30 днів. Повторити через 15-20 днів.
ПРОМИВАТИ НІС
Як тільки відчули нежить:
- 1 столову ложку свіжого соку цибулі й 1 столову ложку меду залити теплою (+28-30 С) кип'яченою водою - 200 мл. Ретельно змішати. Промивати ніс 5-6 разів на день.
Застереження: протипоказано тим, у кого алергія на мед.
АМУЛЕТ?..
Зі старовинних знахарських порад відомо, що іноді у давнину подрібнений часник клали у лляний мішечок і вішали на шию дитині, як амулет від грипу... Немовляткам такий мішечок з часником чіпляли над ліжечком, де вони спали...
Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.