Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ЦВІТ КАЛИНИ


Як тільки зацвіте калина, заготовте її квіточки і молоде листя (1:1). Збір засушіть:
- 2 столові ложки збору засипати у термос і залити окропом - 0,5 л. Настояти 3 години. Процідити. Пити теплим по 100 мл п'ять разів на день.
Такі «ліки» допомагають не тільки від застуди, а й від онкологічних захворювань (уповільнюють, або призупиняють розвиток ракових клітин). Лікуючись від онкології, через кожних 10 днів вживання калинового чаю робіть перерву на 2-3 дні.
ЦИСТИТ
- 50 г (за вагою) бруньок тополі чорної залити горілкою - 0,5 л. Посуд герметично закрити. Настояти протягом 21 дня у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 10 крапель чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування - допоки не закінчиться настоянка.
ВІТАМІН РОСТУ
Якщо дитина повільно росте (як для свого віку), то її організму бракує вітаміну D. Пам'ятайте, що у достатній кількості він міститься у яловичині (зокрема печінці), соняшниковій олії, яєчному жовтку, рибі. Ці продукти мають бути у раціоні харчування дитини.
ПАРОДОНТОЗ
- 1 столову ложку засушених квіток бузини чорної залити окропом - 200 мл. Настояти до літеплої температури. Процідити. Полоскати ротову порожнину тричі на день. Щоразу готувати свіжий настій.
ПОСЛАБЛЕННЯ ЗОРУ
Таке лихо може спіткати всіх, особливо людей старшого віку - послаблення зору, а потім, не доведи Господи, його повна втрата. Звісно, негайно звертайтеся до лікаря! Але не зашкодить і народний засіб лікування (як допоміжний):
- 100 г подрібненого золотого кореня залити 96-процентним спиртом - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Потім ліки зберігати у холодильнику. Пити по 5 крапель чотири рази на день. Курс лікування - допоки не закінчиться настоянка. Вона, принаймні, повинна призупинити процес втрати зору.
ПОДОЛАТИ СТРЕСИ
Чудодійний базилік (його часто додають до букетів, які освячують на Спаса) допоможе, з-поміж іншого, подолати стреси, зняти нервову напругу, заспокоїтись:
- 1 столову ложку засушеної подрібненої рослини залити окропом - 0,5 л. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Доречно пити гарячим.
ПРО АЇР
При низькій кислотності:
 - 1 чайну ложку подрібненого кореня аїру засипати у термос і залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Вживати тільки у разі загострення недуги!
Але у разі підвищення кислотності настої з аїру категорично протипоказані!
КОРІНЦІ КРОПУ
Влітку, коли збираєте кріп, не викидайте корінці рослини, а очистіть їх від бруду, засушіть і подрібніть. У разі необхідності приготуєте з них ліки для хворого серця:
- 1 столову ложку корінців кропу засипати у термос і залити окропом - 400 мл. Настояти 2 години. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день. Через кожних 22-25 днів вживання робіть перерву на 10-12 днів.
ПРОТИЗАПАЛЬНА ДІЯ
Для лікування запалення передміхурової залози використовують гірчак зміїний:
- 1 столову ложку засушеної подрібненої рослини залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на слабенькому вогні, допоки не залишиться половина рідини. Відразу процідити. Пити по 20 крапель на 1 столову ложку води чотири рази на день.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.