Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВЧАСНО ВСТАНОВИТИ ДІАГНОЗ

 

 

Трихінела — підступний паразит, “хитрий”. Він може вразити весь організм. Найперші ознаки захворювання:

- Набряк вій, кон'юнктивіт.

- Потім набряк обличчя, а далі - верхніх і нижніх кінцівок...

А це означає, що паразити перейшли в інші органи.

Тоді споживайте якомога більше свіжої зелені (звісно, перед тим добре її помити), цибулі, часнику, насіння гарбуза, пийте чай з полину... Вони ніколи не зашкодять. Але негайно звертайтеся до лікаря!

ПРИГОТУЙТЕ З НАСІННЯ ЧОРНОБРИВЦІВ

Настої з чорнобривців (зокрема насіння квітки) поліпшують обмін речовин. А на початковій стадії цукрового діабету здатні знизити рівень цукру в організмі:

- 1 чайну ложку насіння чорнобривців залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 5-6 разів. Через кожних 5 днів вживання робити перерву на 3-4 дні.

НАСТОЯНКА КРОПУ

Покращить функції стравоходу:

- 50 г насіння кропу залити горілкою - 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 десертній ложці (або 1 столовій, залежно від ваги тіла) чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати! Такі ліки - тільки для дорослих! Курс лікування - допоки не закінчиться настоянка. Повторити через 30-45 днів.

ЦИНГА

Найпоширеніший народний засіб лікування цинги (або її ж профілактики) - частіше споживати часник.

КОЗЯЧИЙ ЖИР

Після травм для зростання кісток (особливо у старших людей) потрібен кальцій. Його вдосталь містить козячий жир. Їжте щодня хоча б по 100 г цього молочного продукту.

Корисний він і для дітей, у яких слабенькі кістки.

ХТО ЇСТЬ ШПИНАТ

У шпинаті міститься магній, який і лікує серце, і запобігає його захворюванням. Їжте шпинат свіжим, без термічної обробки. Скористайтеся сезоном!

Заморожений шпинат дещо втрачає свої лікувальні властивості.

ПРОТИВІРУСНА ЧЕРЕМША

У випадку застуди:

- 2 столові ложки подрібненого листя черемші (використовують і засушене) залити окропом - 0,5 л. Настояти 20 хвилин. Процідити. Випити гарячим за три рази протягом дня.

ЗНИЖУЄ ТИСК

- 2 столові ложки свіжого подрібненого листя оливкового деревця (маслини) залити окропом - 300 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-5 хвилин. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити теплим за 3-4 рази. Вживати під час загострення недуги.

ХОЧУТЬ ОЧІ ВІДПОЧИТИ

Після багатогодинної праці за комп'ютером втомлюються ваші очі. Такий процес, що триває з дня у день (виконуєте свої службові, професійні обов'язки), призводить і до погіршення зору. Очі потребують відпочинку. Отож після виснажливого робочого дня намагайтеся створити для себе такі умови:

- Перепочити 45 хвилин у кімнаті із закритими на вікнах шторами.

- Уникати яскравого світла.

- Не дивитися телевізор (про новини можна дізнатися завдяки радіо).

- Вкотре не сідати за комп'ютер!

Крім того:

- Ввечері перед сном змочіть у свіжому соці моркви клаптики вати або марлі і на 20 хвилин прикладіть їх до хворих очей.

Принагідно: сік моркви лікує навіть запальні процеси.

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.