Останні новини

КОЗЯЧА ТРАВА

 

З порушенням обміну речовин в організмі, хворобами ендокринної системи добре справляється козлятник лікарський, який у народі називають «козячою травою»:

-3 чайні ложки засушеної подрібненої трави залити окропом – 600 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 200 мл тричі на день за 20 хвилин до їди. Після трьох тижнів лікування зробіть перерву на два тижні.

ВІДДАЙТЕ НАЛЕЖНЕ ДЯГЕЛЮ

Лікуючи нервові розлади, з-поміж інших трав, віддайте належне дягелю лікарському:

-1 столову ложку подрібненого кореневища рослини звечора залити окропом – 0,5 л. Посуд закрити. Настоювати мінімум 8 годин у теплому місці. (Або скористатися термосом). Вранці процідити. Пити по 10 мл п’ять разів на день. Цей настій вживати тільки під час загострення недуги.

НА «ОЗБРОЄННІ» - КМИН

У разі виразки шлунка чи дванадцятипалої кишки:

-2 чайні ложки засушеного насіння кмину звичайного залити окропом – 200 мл. Кип’ятити у закритому посуді на малому вогні впродовж 5-7 хвилин. Після охолодження процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди.

Пропонований рецепт – лише один із засобів лікування небезпечної недуги. Неодмінно звертайтеся до лікаря!

ВТОМИЛИСЯ НОГИ

-2 столові ложки насіння льону звичайного залити окропом – 1 л. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Додати 1 л води кімнатної температури. Робити ванночки для ніг упродовж 10-15 хвилин. Процедуру краще приймати на ніч перед сном.

НЕ ДЛЯ ВСІХ ШИШКИ ХМЕЛЮ…

У народній медицині з шишок хмелю готують відвари, настої і спиртові настоянки, які допомагають подолати безсоння, використовують їх при надмірно збудженій нервовій системі (як заспокійливі ліки).

Але вони категорично протипоказані тим, у кого понижений артеріальний тиск!

ПЕЧЕ У НОСІ

Це може бути ознакою запалення ніздрів. Тоді:

-Регулярно (6-7 разів на день) закапуйте ніс оливковою олією – по 4-5 крапель у ніздрю. Оливкову олію можна замінити соняшниковою. Головне, щоб в’язка рідина не була солоною!

-Запальні процеси добре лікує свіжий сік алое. Використання – аналогічне.

-Якщо виходите на двір, тим паче за холодної погоди, то змащуйте ніздрі вазеліном.

ОГОВТАТИСЯ ВІД ІНФАРКТУ МІОКАРДА

Народні зцілителі пропонують такий збір – ягоди глоду колючого, кореневище валеріани лікарської, трави буркуну звичайного і меліси. Заготовляють в однаковій кількості:

-2 чайні ложки засушеного подрібненого збору залити окропом – 300 мл. Не кип’ятити, а нагрівати на водяній бані 15 хвилин. Увесь вміст перелити у термос і настоювати 2 години. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 4-5 разів у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – місяць. Повторити, якщо необхідно, через місяць.

ОГІРКОВИЙ СІК, ЯК ЛІК!..

Квашений огірок належно підвищує шлункову кислотність. Але, у разі загострення недуги, краще не квашений огірок їсти, а пити сік з нього. Денна норма – 50-75 мл. Приймати по 1 столовій ложці кілька разів на день у перервах між вживанням їжі.

СУПРОВОДЖУЄТЬСЯ РОЗЛАДАМИ

У випадку проявів у клімактеричний період розладів діяльності окремих органів, зокрема, шлунка:

-1 столову ложку трави звіробою звичайного (продається в аптеках) залити окропом – 200 мл. Кип’ятити 15 хвилин на малому вогні. Настоювати 45 хвилин у посуді під кришкою (бажано у теплому місці). Процідити. Пити по 1 столовій ложці 6-7 разів на день.

ТРИ ПЛОДИ КІВІ

Якщо підвищена температура, тоді з’їжте (з невеликими перервами у часі, через кожні 40-45 хвилин) три плоди ківі. Це ще одна його лікувальна здатність. Але зважте, що при розладах шлунка, ківі може спричинити проноси. Також протипоказано при алергії на цитрусові та інші «екзотичні» плоди!.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.