Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВИКЛИЧЕ ПРОТИДІЮ

Вживаючи ліки рослинного походження, слід пам'ятати:

- Не можна використовувати відразу всі рослини, корисні для лікування одного і того ж захворювання. Інакше це викличе протидію, і користі з такого лікування не буде. Збір, як правило, складається з 2-4 рослин, які підсилюють дію одна одної. Щоправда, у випадку онкозахворювань перелік може сягати 10-12 рослин.

- У процесі лікування такі збори (чи окремі рослини) час від часу потрібно замінювати.

- Найефективніше лікують ті рослини, що ростуть у вашому регіоні. Не шукайте «екзотики»!

ЯЛИНА-ЛІКАР

Люди з хворим серцем можуть лікуватися хвоєю ялини:

- 1 столову ложку подрібнених голочок залити окропом - 400 мл. Настояти 2 години. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 4 рази на день. Коли відчуваєте сильний біль у серці, то випити протягом дня 5-6 столових ложок. Курс лікування - місяць. Потім на 20 днів зробити перерву.

Перед тим, як готувати ліки з ялинової хвої, добре помийте її у проточній воді.

«ГАНЯЄ» ЖОВЧ

Зцілителі давно з'ясували, що кмин ефективно виконує жовчогінну функцію:

- 1 чайну ложку подрібненого насіння кмину залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Достатньо 15-20 днів лікування. Потім через 5-7 днів можна повторити. Не менш корисно додавати насіння кмину до страв.

АКТИВІЗУЄ ВІДНОВЛЕННЯ ШЛУНКОВОГО СОКУ

Кульбаба належить до рослин, які містять гіркоти. Вона добре активізує виділення шлункового соку:

- 1 чайну ложку подрібненого засушеного кореня кульбаби залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Потім зробити перерву на 10-12 днів. Через 4 місяці такого лікування зробити перерву на 1 місяць. Відновлювати лікувальний процес при необхідності.

ГАРНА, КОРИСНА, АЛЕ Й НЕБЕЗПЕЧНА

Ліки з півонії потрібно обережно. Перед тим краще проконсультуйтеся у лікарів, досвідчених зцілителів. Передозування може призвести до непередбачуваних наслідків. Тільки строге дотримання норм дасть позитивний ефект. Отож, для жінок при порушенні місячних:

- 0,5 чайної ложки (не більше!) засушеного подрібненого кореня півонії залити окропом - 400 мл. Настояти 2 години. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день. Не більше і не частіше! Курс лікування - 10-12 днів.

ПОДІЄ, НАЧЕ БАЛЬЗАМ

Кашкою цибулі лікують рани, місця запалення шкіри, свіжі опіки, накладаючи змочені у ній тампони. Щоб меншим було подразнення, до кашки додають свіже молоко (1:1).

СУШИТЬ РАНИ

У випадку, коли погано гоїться гнійна рана, час від часу посипайте її крохмалем. Він добре сушить і гоїть.

ЮШКА З ГРЕЧКИ

Відомо, що гречка очищає судини. Корисна і юшка з гречки. Отож, коли готуєте гречану кашу, додайте у каструлю трохи більше води. Як тільки каша буде готова, воду (навар) злийте в окремий скляний посуд і пийте теплою на здоров'я - хоча б 400-500 мл протягом дня. Готуйте таку кашу 3-4 рази на тиждень.

МІКОЗИ

При мікозах:

- У гарячій воді - 3 л розчинити по 1 столовій ложці харчової соди і солі. Перший раз тримати руки (ноги) 30-45 секунд. Наступні рази - 1-1,5 хвилини. Процедуру краще приймати перед сном.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.