Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

КАЛИНОВЕ ЛІКУВАННЯ

Калиною лікуються упродовж року. У ній все корисне — кора, молоді гілочки, коріння, цвіт, ягоди.

Зокрема, ягоди нормалізують роботу серця, діють як сечогінний засіб, корисні при лікуванні неврозів, гіпертонії, судинних спазм. Кору калини, зібрану ранньою весною й подрібнену на порошок, приймають у вигляді відвару при кровотечах. Сік та відвар ягід з медом вживають від кашлю і як в'яжучий засіб, для лікування виразки шлунка та дванадцятипалої кишки. Відвар з коріння - добрий засіб від алергії. Відвар з квітів пом'якшує травлення.

Отож, кілька порад від народних зцілителів:

ПІДВИЩЕНИЙ ТИСК

- У ці дні пити хоча б по 100-150 мл соку ягід калини.

- Корисний калиновий чай (здебільшого використовують засушене листя або молоді подрібнені гілочки).

- 100 г ягід калини залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів. Не проціджувати! Пити тільки при підвищеному тиску по 1 столовій ложці чотири рази на день. Не більше і не частіше! Такі ліки тільки для дорослих!

ГРИП, ЗАСТУДА

Пити калиновий чай з цвіту, листя, молодих гілочок, засушених ягід. Збір подрібнити. Брати один з компонентів або суміш:

- 1 чайна ложка сировини на 200 мл окропу. Настояти 15 хвилин. Процідити. Можна додати 1 чайну ложку меду. Протягом дня випити 600-800 мл. Дітям дозу зменшити у 1,5-2 рази.

- Щодня протягом хвороби з'їдати хоча б 100-150 г свіжих або заморожених ягід калини; ягід, пересипаних цукром (1:1). Для дітей - наполовину зменшити дозу.

- Лікують цю недугу й калиновим варенням, джемом...

БЕЗСОННЯ

Коли потерпаєте від хронічного безсоння, то з'їдайте на ніч 50 г свіжих або заморожених ягід калини. (Можна замінити 50 мл калинового соку). Відразу запити теплою водою - 200 мл. Додайте 1 чайну ложку меду.

НАДМІРНІ МІСЯЧНІ

Приготуйте настій із кори калини:

- 2 столові ложки подрібненої сировини залити окропом - 400 мл. Кип'ятити на слабенькому вогні 10-15 хвилин. Процідити. Випити за чотири рази протягом дня.

ПУХИРЦІ У РОТІ

- 1 столову ложку засушених ягід калини залити окропом - 200 мл. Настояти до кімнатної температури (+24-28 С). Процідити. Полоскати ротову порожнину. Процедуру приймати 3-4 рази на день, щоразу готуючи свіжий настій.

ГІРКОТА У РОТІ

Кажуть: «Клин клином вибивають». Якщо відчуваєте у роті гіркоту, то:

- Пожуйте свіжі або заморожені ягоди калини (15-20 шт.). Але не ковтайте. Мине!

ФУРУНКУЛИ

Тампони, змочені у свіжому соці ягід калини, прикладають до вугрів, фурункул. Це пришвидшує їх виведення, сприяє «прориву» гною.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.