Останні новини

БУЗИНОВЕ ВАРЕННЯ

 

 

Для приготування варення з ягід бузини і цукор беруть у співвідношенні – 1:1. Воно корисне здатністю підвищувати рівень гемоглобіну. Денну норму споживання встановлюють індивідуально.

ВИБИРАЙ!

Чудовою профілактикою раку є пшоняна каша, зварена на молоці, або на воді зі салом. Готуйте таку страву хоча б 2-3 рази на тиждень.

МОЖУТЬ ЗАШКОДИТИ

Людям із захворюваннями печінки потрібно обмежуватися від надмірного споживання яєць (сирих, варених, смажених…). Звісно, можна одне яйце на 7-10 днів. Але якщо виявлено складні захворювання печінки, то краще відмовитися від гостинця, який запропонувала Курочка Ряба.

КАМЕНІ У ЖОВЧНИХ ПРОТОКАХ

Знадобляться трави хвоща польового, споришу, листя кропиви дводомної і нирковий чай, який продається в аптеках. Беруть у співвідношенні – 2:2:1:1.

-2 столові ложки засушеного подрібненого збору засипати у термос і залити окропом – 0,5 л. Настояти мінімум 5 годин. Процідити. Настій знову перелити у термос. Цю порцію випити протягом дня за 3-4 рази. Процес лікування може бути тривалим.

НАБРЯКИ ПІД ОЧИМА

Щоб зникли набряки під очима, до них прикладають сиру розрізану картоплю. Процедуру приймають 3-4 рази на день по 25-30 хвилин. На ніч перед сном – неодмінно.

ПИШНА ЧУПРИНА

Від облисіння:

-Втирати у шкіру голови свіжий сік цибулі. Через 30 хвилин помити голову теплою водою. Шампунів бажано не використовувати. Процедури приймати 2-3 рази на тиждень.

РЕЦЕПТ ВІД КАШЛЮ

-Добре змішати 2 столові ложки вершкового масла, 2 свіжі жовтки яйця, 1 чайну ложку пшеничного борошна. Потім додати 2 чайні ложки меду і ще раз добре змішати. Це – денна норма. Їсти якнайчастіше по 1 чайній ложці.

ПОЧЕРВОНІННЯ ГОРЛА

-5-6 разів на день змащувати горло оливковою олією, змішаною навпіл зі свіжим соком алое. Для цього використовують ватний квач.

-Пити тепле молоко якнайвищої жирності, їсти сметану, вершкове масло.

-Уникати кислого, гіркого, гострого (скажімо, гірчиці, перцю, паприки…(, не вживати надто гарячих страв бо це може спричинити ще більше подразнення горла.

«ПРОБИВНІ ЗАСОБИ»

Заклало ніс, що аж не відчуваєте запахів?.. Тоді:

-Протягом дня через кожні 2 години  нюхайте порошок амонію. Робіть це з відстані 12-15 см.

-1 чайну ложку гірчичного порошку розчинити у 200 мл окропу. Дихати гарячою парою впродовж 8-10 хвилин. Процедуру (інгаляцію) приймати чотири рази на день.

-3-4 рази на день  закапуйте ніс свіжим соком цибулі – по 3-4 краплі у ніздрю.

ДИСКОМФОРТ

У спекотні дні виділяється багато поту, через що виникає дошкульний свербіж, який особливо активно проявляє себе вночі, не дає спати. Тому:

-Щовечора перед сном приймайте теплі (не гарячі!) ванни, але додавайте до них 5-6 жмень запареного листя волоського горіха.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.