Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПОЗИТИВНО ВПЛИВАЄ ВОДА

 

 

Якщо хворий на атеросклероз живе у місцевості, де природна вода м’яка (ідеться про гідрокарбонатно-сульфатні води), то такий Дар Природи бажано пити по 200 мл три-чотири рази на день за 30 хвилин до їди.

Застереження: надмірне споживання протипоказане при складних захворюваннях органів травлення.

ПОВАЖНИМ ЛЮДЯМ!

Помідори (важливо, щоб були без нітратів) здатні знижувати вміст холестерину в крові. Отож, вони особливо корисні для людей поважного віку:

-1-2 плоди на день вам не зашкодять.

***

-Розрізані помідори прикладають до місць пролежнів. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна.

ШВИДКЕ ЗАГОЄННЯ

Свіжий сік плодів аличі має протизапальну та бактерицидну дії. Його розбавляють теплою водою і використовують для швидкого загоєння ран – роблять компреси (добре було б змочувати у «коктейлі» тонку лляну тканину) або промивають рани. Кількість процедур протягом дня встановлюють індивідуально.

***

При гнійних ранах сік аличі вживають і внутрішньо, але не розбавляють водою. Це – своєрідний природний антисептик. Денна норма – хоча б 200 мл.

ХАЛВА ЗУПИНИТЬ

Якщо у дитини пронос, то дайте їй кілька шматочків халви. Цей солодкий продукт скріплює. Смачні ліки!

Застереження: ідеться тільки про дітей, віком від чотирьох років.

АМБРОЗІЯ-АЛЕРГЕН

Амброзія – цінна лікарська рослина. Але у декого вона викликає алергію. Як позбутися її?.. Та за допомогою тієї ж амброзії. І тут уже ідеться не тільки про алергію на названу рослину:

-1 г пилку (беруть на кінчику ножа) амброзії кинути у скляний посуд і залити 400 мл води кімнатної температури. Додати 200 мл горілки. Посуд щільно закрити. Настояти 7-8 днів у темному, але теплому місці.

У перший день лікування пити по 1 краплі «мікстури» тричі на день за 15 хвилин до їди. На другий день – по 2 краплі… І так до 17 крапель. Цю дозу потрібно вживати протягом тижня. Далі, до завершення курсу лікування, зменшувати по краплі.

ЗАМІНІТЬ КУРЯТИНОЮ АБО КРОЛИКОМ

Любите м’ясні страви, але у вас погане травлення?.. Тоді:

-Свинину і яловичину замініть курятиною, краще вареною, а не смаженою. Корисне м’ясо кролика. На гарнір – тушковані або свіжі овочі.

Старайтеся не переїдати!

ПРОФІЛАКТИКА І ЛІКУВАННЯ

Соняшникову олію успішно використовують для лікування і профілактики атеросклерозу:

-Пити по 1 десертній або 1 столовій ложці (залежно від ваги тіла) 3-4 рази на день за 15 хвилин до їди. Частіше додавайте соняшникову олію до страв, зокрема до салатів.

ХЛІБНИЙ КВАС

Про тих, у кого тиск становить позначку 120х80, кажуть: «Він у нього, як у космонавта». А якщо тиск суттєво підвищений, «зашкалює», відчуваєте нестерпний головний біль/, «щось у грудях (ділянці серця) тисне»?.. Тоді:

-Попри лікування медикаментами (не нехтуйте ними!), пийте хлібний квас. Добре було б домашнього приготування. Денну норму встановлюють індивідуально.

Застереження! Хворі нирки також можуть спричиняти підвищення тиску. Тоді обмежуйтесь у вживання квасу.

БЕЗ ВАГАНЬ У ВАННУ!..

Для лікування від бешихи корисні загальні теплі ванни з хвоєю сосни або з засушеною подрібненої травою череди трироздільної. (Використовують у суміш у співвідношенні – 1:1):

-9-10 жмень сировини запарити окропом – 10 л. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити у ванну з розрахунку на 50 л теплої води (+30-32 С). Процедуру приймати щовечора, краще перед сном, впродовж 20 хвилин. Опісля тіло не витирати рушником. Хай висохне.

МАЛИНА У МОЛОЦІ

Дивуюся, чому досі не написав про це, адже ще з дитинства добре пам’ятаю, як бабуся не раз лікувала мене від застуди:

300 мл свіжого молока довести до кипіння, але не кип’ятити. Нехай воно тільки вкриється піною («шумом»). У гарячому молоці розчинити 1 десертну ложку малинового варення або джему. Випити за раз малими ковтками. Відразу лягти у ліжко, тепло вкритися.

На жаль, у декого поєднання молока і малинового варення (джему) може спричинити тимчасові розлади шлунка, послаблення, однак багатьом воно й допомагає. Вибір – на ваш розсуд. Все ж, зважте на реакцію організму.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.