Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПРИПАРКИ

 

 

При геморої:

- 3 столових ложки подрібненого насіння каштана кінського й 1 столову ложку засушених подрібнених квітів ромашки залити окропом - 1 л. Кип'ятити 10 хвилин. Настояти у посуді під кришкою і закутаному рушником не менше 6 годин. (Можна скористатися термосом). Настій використовувати для припарок. Перед процедурою процідити і нагріти до температури +65-70 С. Процедури приймати 2-3 рази на день по 15-20 хвилин.

P.S. Насіння каштана кінського збирають лише восени і тільки те, яке вже осипалося на землю, а не «виколупують» його з «їжачків» - зеленої шкірки.

ТРІЩИНИ ВІДХІДНИКА

Використовуйте настій з кореня щавлю кінського (доречно заготовляти восени):

- 2 столових ложки подрібненої сировини залити теплою водою - 200 мл. Довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин. Настояти у посуді під кришкою 20 хвилин. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день (не більше і не частіше!) за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 10-12 днів.

Протипоказано при значному підвищенні кислотності шлункового соку.

НА ЩО ЗДАТНИЙ АБРИКОС?..

Лікувальна цінність плодів абрикосів зумовлена високим вмістом у них вітамінів, мікро- та макроелементів:

- 100 г абрикосів впливають на процес кровотворення так само, як 40 міліграм заліза або 250 г свіжої печінки.

- Якщо у вас нервові депресії, то з'їжте хоча б один абрикос, і вони пройдуть.

МАЛЬВА-КРАСА

Коріння мальви (заготовляють восени і сушать) знадобиться жінкам, у яких надмірні місячні:

- 1 столову ложку подрібненого коріння залити окропом - 250 мл. Кип'ятити, допоки не випарується 50 мл рідини. Настояти у посуді під кришкою 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.

ЧОТИРИ ДНІ ПОСПІЛЬ

Порада гіпертонікам:

- 300 мл свіжого соку червоного буряка відстояти у холодильнику мінімум 7-8 годин. Отож сік краще заготовити ввечері. Протягом дня цю порцію випити за 4-5 разів. Вживати чотири дні поспіль, але тільки під час загострення недуги. Повторити можна, якщо необхідно (!), через 10-12 днів.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

 
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.