Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ТРАВАМИ, ТРАВАМИ...

 

 

Важкість у шлунку допоможуть подолати ромашка і звіробій (заготовляють під час цвітіння рослин):

- 1 столову ложку подрібненого засушеного збору (1:1) залити окропом - 250 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня доречно випити три таких порції. Настій пити гарячим, малими ковтками. На ніч перед сном - обов'язково!

ШЛАКИ ВИВОДИМО, АЛЕ...

Чимало рослин (настоїв з них), коренеплодів, плодів здатні виводити з організму шлаки, «очищати» його. Візьміть на озброєння бруньки берези, осики, цвіт барбарису, корінці цмину, плоди глоду, капусту... Але інколи можна почути: «Дотримуюся усіх порад, однак стан здоров'я не покращується...». Отож, під час такого лікування на 1-2 місяці відмовтеся від вживання м'ясних продуктів.

ЦВІТ ПОМІДОРІВ

Засохлі пелюстки квіток помідорів варто зберегти. З них готують настій для хворих на цукровий діабет:

- 1 столову ложку подрібнених пелюстків залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

БАГАТЬОМ КОРИСНИЙ!

Томатний сік (споживати хоча б 200 мл на день, але 4-5 разів на тиждень) корисний для хворих з порушеним обміном речовин; допомагає у лікуванні артриту, цукрового діабету. Він допомагає організму виводити із сечею відпрацьовані речовини, отрути.

КВАШЕНІ ЯБЛУКА

Сік (ропа) квашених яблук, як і самі плоди, допомагають при підвищеній температурі, захворюванні на грип, застуду. Зокрема з соку можна робити компреси, вживати його внутрішньо по 50 мл 5-6 разів на день. Але таке лікування протипоказане при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки, підвищеній кислотності шлункового соку.

КОМПОТ-АНТИБІОТИК

Грип, застуда, підвищена температура:

- Візьміть по 1 середньому плоду айви, яблука, лимона. Поріжте на скибки і приготуйте компот (це з розрахунку на 3 л води). Пити гарячим. Денна норма - хоча б 800 мл.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.