Останні новини

У БІЛОМУ ХАЛАТІ...

Як тільки не називають вдячні люди білокору красуню берізку - лісова лікарка, зцілителька, лікарка (медсестра) у білому халаті з чорними цятками... (і такий образ знайшов в одному з художніх творів)... Її сік, бруньки, що заготовляємо весною, помічні від багатьох недуг, зокрема при лікуванні у дітей золотухи:

- Давайте дітям свіжий березовий сік - по 100 мл 3-4 рази на день.

- 2 чайні ложки подрібнених бруньок (або 1 столову ложку подрібненого молодого листя) берези заварити як чай в 1 склянці (200 мл) окропу. Використовувати як заварку до чаю 2 дні поспіль.

ВБИВАЄ ІНФЕКЦІЮ

Інфекційні тріщини в куточках рота:

- 10 г подрібненого засушеного коріння живокосту залити окропом - 200 мл. Варити 10 хвилин. Настояти до літеплої температури. Процідити. Використовувати для ополіскування ротової порожнини та примочок.

ДОПОМОГА З... ЯПОНІЇ

Захворювання серця (стенокардію, атеросклероз) лікують настоянкою пуп'янків софори японської:

- 1 столову ложку подрібненої сировини залити 70-процентним спиртом - 100 мл. Достатньо настояти протягом доби. Не проціджувати. Пити по 1 чайній ложці тричі на день після їди. Вживати, коли відчуваєте недугу.

КОРОСТІ - ЧАСНИКОВУ КАШКУ

На уражені коростою ділянки шкіри накладають на 1-2 години часник (очищені від лушпиння і перемелені на м'ясорубці зубці; старатися зібрати сік). Процедуру краще приймати перед сном.

СОН СТАНЕ МІЦНИМ

Порада народних зцілителів тим, хто регулярно потерпає від безсоння:

- Взяти порівну плодів фенхелю звичайного, плодів кмину звичайного, трави собачої кропиви, кореневища валеріани лікарської. 1 столову ложку подрібненої засушеної суміші залити склянкою окропу (200 мл). Посуд герметично закрити. Через годину процідити. Пити по третині склянки тричі на день. Вживати тільки тоді, коли не можете заснути ніч, другу поспіль.

ПРИПЛИВ КРОВІ

Під час клімаксу при припливах крові до голови:

- Заварити подрібнену траву рути садової (1 столова ложка на 200 мл окропу). Пити як чай.

- У період приступу сісти на крісло, або, як можете, стати «струнко» і підняти руки догори.

ЗНАХАРСЬКА МАЗЬ

При невралгічних болях, суглобному ревматизмі, подагрі, артритах:

- Рекомендують мазь з густого відвару бруньок бузку (жменя подрібненої сировини на 200 мл води, довести до кипіння і варити 10 хвилин). Відварені бруньки змішати зі свинним жиром - 1:1. Отриману мазь втирати у болючі місця. Процедуру краще приймати на ніч.

ЧАЙ З КВІТІВ КОРОВ'ЯКА

Якщо дошкуляє геморой, то:

- Сухі подрібнені квіти коров'яка скипетровидного заварюють як чай. П'ють 2-3 рази на день. Курс лікування - місяць. При необхідності повторити через 7-10 днів.

ПИТИ ЩОДЕННО!

Гострий кашель лікують відваром з листя кропиви:

- 1 десертну ложку подрібненої сировини (беруть засушене листя) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на слабенькому вогні 5-7 хвилин. Настояти до кімнатної температури. Процідити. Пити щоденно по 2-3 порції. Курс лікування - до повного одужання.

Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.