Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

НАРЦИС РОЗШИРИТЬ СУДИНИ

 

 

При звуженні судин головного мозку використовують коріння нарцисів (загатовляють після того, як рослина відцвіла):

- 1 столову ложку подрібненого збору залити теплою водою - 250 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 2 години у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 45 хвилин до їди. Курс лікування - 14 днів. Повторити через 21 день.

СУГЛОБИ БОЛЯТЬ

Липовий цвіт залити окропом так, щоб покрити сировину. Настояти 5 хвилин. Гарячим прикладати до хворих суглобів. Це особливо допомагає у випадку їх запалення. Процедуру приймати 30 хвилин, краще ввечері перед сном.

ТЕРНОВИЙ ЧАЙ

Захворювання на геморой:

- 3 столові ложки молодих подрібнених гілочок терену залити теплою водою - 600 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 20 хвилин. Настояти 2 години у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 150 мл тричі на день.

ТОНІЗУЄ ЗНИЖЕНИЙ ТИСК

Додаючи до салатів портулак городній (по 100 г на день, але 3-4 рази на тиждень), нормалізуєте знижений тиск, уникнете головного болю. Ця культура розширює звужені судини. Для лікування беруть наземну частину рослини.

СПАРЖА - ПРИЯТЕЛЬКА СТАРШИХ

За вмістом калорій спаржа не поступається м'ясу. Її особливо корисно споживати старшим людям, у яких послаблена система травлення і яким доводиться частіше відмовлятися від м'ясних продуктів.

ЗНІМЕ ЖАР

Застуда. Підвищена температура. Болить голова. Тоді:

- Зручно лягти у ліжко. Покласти на чоло змочений в оцті листок капусти. Він зніме жар, позбавить головного болю. Процедуру приймати кілька разів поспіль по 15 хвилин, щоразу «освіжаючи» оцтом листок капусти.

НАДМІРНІ МІСЯЧНІ

Жінкам, у яких надмірні місячні, варто взяти «на озброєння» деревій:

- 2 столові ложки подрібненої рослини залити окропом - 400 мл. Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за три рази за 1 годину до вживання їжі.

ОДИН, ДВА, ТРИ...

Зупинить тривалий пронос:

- У перший день з'їсти натще 1 зубець часнику, у другий - 2, у третій - 3 і у зворотньому відліку - 3, 2, 1. Часник можна замінити горошинками чорного перцю, але - 2, 3, 5...

P.S. Протипоказано при виразці шлунка, дванадцятипалої кишки, підозрі на запалення «сліпої кишки» (апендикс).

ЯЗИК - НЕ СМИК

Жартують: «Не так смиком, як язиком...». Але і язик - не смик, якщо з'явилися пухирці та ще й печуть. Тоді:

- До 100 мл свіжого лимонного соку додати 150 мл м'ятного або ромашкового чаю. Випити маленькими ковтками, подовгу затримуючи в роті, впродовж дня.

ДЕРЕВ'ЯНІ ВАННОЧКИ

У давнину немовлят купали виключно у дерев'яних ванночках, виготовлених з липи, дуба, клена (брали широколисті дерева). Вірили, що вони додадуть немовляті сили і здоров'я. Але після кожної купелі ванночку ретельно вимивали, обливали окропом.

Зрештою, металевих чи пластмасових ванночок тоді ще не було...

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.