Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

НАДІЙНИЙ ПОМІЧНИК

 

 

Пшоно, власне пшоняна каша, зварена на молоці чи на воді — надійний помічник шлункові і підшлунковій залозі. Варене пшоно легко перетравлюється, засвоюється, тим паче, що воно ситне. А ще, як з'ясували народні зцілителі, пшоняна каша - протипухлинна страва. Вважайте - ліки!

ПОТИЛИЧНИЙ НЕРВ

У разі невралгії потиличного нерва ділянки шкіри по його ходу можна змащувати свіжим соком чорної редьки або хріну. Також накладають на 30 хвилин кашку з цих коренеплодів.

ПАРАЛІЧ

«Густа» юшка з петрушки сприяє у лікуванні нервового паралічу, скажімо, коли паралізовано руки чи ноги, але йдеться про наслідки травми:

- 50 г подрібненого коренеплоду петрушки (можна додати пучечок зелені) залити холодною водою - 300 мл. Варити до повної готовності, щоб коренеплід розм'як. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.

КВІТИ СОКИРОК

При судинних і травматичних порушеннях головного і спинниго мозку:

- 1 чайну ложку подрібнених квітів сокирок залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 30 днів. Повторити через 10 днів. Протягом року рекомендовано 5-6 курсів.

ЗАХВОРЮВАННЯ ОЧЕЙ

Насамперед ідеться про запалення очей:

- У два маленькі лляні мішечки - 7х7 см (брати для пошиття тонку тканину) насипати по 1 столовій ложці насіння кропу. Опустити на 2-3 хвилини в окріп. Охолодити до кімнатної температури. Прикладати у вигляді компресів до очей. Процедуру приймати тричі на день. Перед сном - обов'язково!

БАЖАНЕ І НЕ БАЖАНЕ

Свіже молоко у когось може спричинити проноси, ото воно не є бажаним (чи не вельми бажаним) для вашого організму. Але якщо у вас тривалі закрепи, тоді навпаки - пийте свіже молоко. Хоча б 0,5 л на день. Воно «розслабить». Щоправда, тимчасово.

Утім, аби навести лад зі системою травлення, звертайтеся до лікаря.

ХРОНІЧНА ЕКЗЕМА

- 3-4 рази на день змащувати уражені екземою місця шкіри обліпиховою олією. Але після такої процедури бажано не накладати пов'язки.

ЯБЛУНЕВА ГІЛОЧКА

Народні зцілителі успішно використовують з лікувальною метою  молоді гілочки яблунь. А якщо йдеться про застуду, то скористайтеся таким народним засобом:

- 50 г подрібненої (довжиною, як сірник) сировини залити окропом - 1 л. Кип'ятити 10 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.

СУХА ГРУША

Сухі груші включають у дієту тих, хто має надмірну вагу. Також у разі захворювання нирок, сечостатевої системи. Узвари з них - добрий сечогінний засіб.

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.