Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

БЕЗ ОПЕРАЦІЇ

Більмо нині успішно лікують оперативним шляхом. “Клініки ока” завжди напоготові. Проте є й народні засоби від нього. Зокрема:

- Беруть щойно спечений житній хліб, вирізають у ньому дірку, вставляють у неї догори дном склянку. На стінках склянки з'являються краплі, якими закапують хворе око (5-6 крапель).

КАТАР ОЧЕЙ

- Змішати 10 столових ложок кип'яченої води й 1 чайну ложку соку алое. Закапувати по 2 краплі в око, або промивати.

Пам'ятайте! Алое має бути 3-річним. Перед зрізанням листя рослину не поливати протягом 5 днів.

ЧОГО ХОЧЕ ХВОРА ПЕЧІНКА?..

Простий рецепт із хрону та молока для лікування хворої печінки, який використовували наші предки:

- 4 столові ложки дрібно натертого хрону залити свіжим молоком — 200 мл. Довести до кипіння, але не кип'ятити! Настояти 5-7 хвилин. Процідити. Відтиснути гущу. Пити впродовж дня малими ковтками.

ЧИМ КОРИСНИЙ КИЗИЛ?

- Тим, у кого сечокам'яна хвороба, подагра, запальні процеси в нирках, 14 днів слід пити компоти з кизилу та дикої груші. Брати порівну. 200 г плодів на 3 л води.

- Кисіль з кизилу припиняє проноси.

- Соком з кизилового листя лікують кон'юнктивіт. Закапувати по 3-4 краплі тричі на день.

- Плоди кизилу сприяють поліпшенню обмінних процесів в організмі, корисні у разі недокрів'я, хвороби шкіри. З'їдати хоча б 200 г на день.

ЛЮДЯМ СТАРШОГО ВІКУ

Горицвіт допомагає позбутися ревматизму, лікує хронічні запальні процеси суглобів. Ліки з цієї рослини особливо корисні для людей старшого віку:

- 1 столову ложку трави горицвіту залити окропом — 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити чотири рази на день по 50 мл за 15-20 хвилин до вживання їжі.

ПОВЕРНУТИ КРАСУ

Ехінацея — не тільки цінна лікарська рослина, а й “косметична”:

- Свіжим соком листя і квіток ехінацеї змащують на ніч пігментні плями на обличчі, вугрі, лишаї, гнійничкові ураження шкіри, передчасні зморшки...

ЛИСТЯ МОРКВИ — НА ЛІКИ

Засушене листя моркви заварюють як чай і п'ють при геморої:

- 1 чайна ложка подрібненої сировини на 200 мл окропу. Протягом дня випити 400-500 мл.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.