Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВАШІ ЛІКИ — ЧЕРЕМША

Усім, хто страждає від серцево-судинних захворювань, на допомогу прийде черемша (цибуля ведмежа), яку краще заготовляти весною. Вона розширює кровоносні судини, налагоджує ритм серця. Готуйте з неї салати, додавайте до різноманітних страв. Саму засушену рослину (крім цибулин) можна використовувати для приготування чаю:

- 1 чайна ложка подрібненої сировини на 200 мл окропу. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити двічі на день по 100 мл, або чотири рази на день по 50 мл.

РЕЦЕПТ ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ

Сприятливо впливає на хворих туберкульозом (зокрема припиняється кашель, що супроводжується пекучим болем у грудях, зменшується кількість харкотиння, покращується дихання, менше виділяється бацил Коха) відвар кореневищ і кори оману (дев'ятисилу):

- 1 столова ложка подрібненої сировини на 200 мл окропу. Настояти 30 хвилин. Перед вживанням процідити. Пити теплим по 100 мл двічі на день (через кожних 10-12 годин) за 1-2 години до вживання їжі.

ЧОРНИЦЯ ЛІКУЄ ЕКЗЕМУ, АЛЕ...

Захворювання шкіри, зокрема екзему, народні зцілителі здавна лікували ягодами чорницями. Але брали тільки свіжі ягоди, щойно з лісу! Перетирали їх до однорідної маси і наносили утворену мазь на хворі ділянки шкіри. Зверху накладали лляне полотно, пізніше, коли це стало доступним, - марлю, бинт. Процедуру повторювали двічі на добу: вранці та ввечері (перед сном).

Звісно, такий засіб лікування екземи тимчасовий (допоки збираєте у лісі свіжі ягоди чорниці), однак ефективний.

“СХОПИВ ЗВАРКУ”

Сталося у приятеля лихо: під час електрозварювальних робіт отримав ушкодження рогівок очей, опіки. Професійний лікар надав термінову допомогу, а для повного одужання порадив засіб з народної медицини:

- Змочити марлю у свіжому соці каланхое і накладати на очі у вигляді аплікації. Процедуру повторювати 3-4 рази на день по 15-20 хвилин. Також 3-4 рази на день після аплікації (через 40-50 хвилин) закапувати очі тим же соком каланхое (по 2 краплі). Допомогло!

ВАННА ДЛЯ ХРЕБЦЕВОЇ ГРИЖІ

Верба — природний анальгетик, знімає біль, в т. ч. при захворюванні на хребцеву грижу:

- 1 кг подрібнених гілочок верби залити водою — 5 л. Довести до кипіння і кип'ятити на слабенькому вогні 5-7 хвилин. Настоювати 30 хвилин. Процідити і вилити настій у ванну.

Пам'ятайте: приймати таку ванну 10-15 хвилин 3-4 рази на тиждень (краще ввечері перед сном). Температура води не повинна перевищувати +38 градусів за С. Гаряча ванна може спричинити загострення захворювання.

ПРОЛЕЖНІ

Після складної операції, важкої травми тощо людина може надовго залишатися прикутою до ліжка. Тоді на тілі неминуче з'являються пролежні (особливо у людей старшого віку), печуть, дошкуляють... Один із засобів, як їх позбутися:

- Камфорну олію розмішати з цинковою маззю (1:1). Після того, як протерли пролежні сумішшю горілки і чистої перевареної води (1:1), нанести на них отриману мазь.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.