Останні новини

ТРИ КРАПЛІ НАТЩЕ

Порада гіпертонікам:

- Вранці натще випити 3 краплі соку з листя алое (дворічної рослини), розведеного на 1 чайній ложці води. Курс лікування — 3 тижні. Лікувальний процес можна повторити через тиждень.

ЗАГОСТРЕННЯ ГАСТРИТУ

У випадку загострення гастриту:

- Взяти порівну плодів фенхелю, коріння алтеї лікарської, солодки, пирію, квіток ромашки. 1 столову ложку подрібненого і добре розмішаного збору залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на слабенькому вогні 10 хвилин. Настояти 1 годину у герметично закритому посуді. Процідити. Випити ввечері перед сном усю порцію. Максимальний курс лікування - 10 днів. Повторити можна не раніше, ніж через 25-30 днів.

ВИКОРИСТАННЯ ВОДЯНОГО ПЕРЦЮ

Настій водяного перцю рекомендується приймати при болісних менструаціях, кровотечах матки і після пологів:

- 1 столову ложку подрібненої трави залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину у герметично закритому посуді. Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день. Максимальний курс лікування - 12-14 днів.

ПОПОВНЮЄМО ОРГАНІЗМ КАЛЬЦІЄМ

Багато кальцію містить молоко, сир. Але, трапляється, що людина не може споживати молочні продукти. Тоді:

- Щодня пити (малими порціями) хоча б 350-400 мл свіжого апельсинового соку. Після 20 днів вживання зробіть перерву на 15-20 днів.

ПЕРЕД СНОМ

Якщо потерпаєте від безсоння:

- Взяти порівну квіток ромашки аптечної, кори жостеру ламкого (крушини), листя м'яти, коріння валеріани. 2 столові ложки подрібненого збору залити окропом - 200 мл. Настояти 15 хвилин. Процідити. Випити малими ковтками, починаючи за 4 години до того, як лягаєте спати на ніч.

ПІДБАДЬОРИТЬ!

Коли відчуваєте втому, безсилля, а доводиться важко фізично працювати:

- 1 столову ложку подрібненої сухої трави рути запашної залити окропом - 200 мл. Настояти 10 хвилин. Процідити. Пити як чай вранці та ввечері по 200 мл. Але вживати не більше 10 днів поспіль. Повторити можна через 21 день.

САМ НЕ СВІЙ

Трапляється, що після вчорашньої «вечірки» сам не свій і голова не моя. Тоді:

- Вранці натще випити склянку (200 мл) гарячого молока. Полегшення настає відразу.

УСУНУТИ БОРОДАВКУ

Щойно утворену на тілі бородавку можна усунути свіжим соком зірочника (рослину брати повністю, з корінцем):

- Змочувати у соці марлю чи вату і прикладати до бородавки на 30-35 хвилин. Процедуру приймати 2-3 рази на день. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

ПОМ'ЯКШУЄ ШКІРУ

- 100 г подрібненого коріння реп'яха залити водою - 3 л. Варити у чавунному казані, допоки коріння не потемніє. Настояти до кімнатної температури. Процідити. Відваром вмивати обличчя, шию, руки. Процедуру приймати раз на тиждень. Це сприяє пом'якшенню шкіри. Тоді і кремів не потрібно...

ДО ЗОЛОТИСТОГО КОЛЬОРУ

Правильне харчування - також добрі ліки! Якщо у вас суттєво понижений тиск:

- Подрібнити ріпчасту цибулину і підсмажити її до золотистого кольору на трояндовій (!) олії. Додавати як приправу до страв. Денна норма - 1-2 столові ложки. Готувати хоча б раз на тиждень.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.