Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ЖИРОВИЙ ОБМІН

Відтиснутий через м'ясорубку і марлю свіжий сік жерухи гіркої (рослину брати з листям і стеблом, росте на вологих грунтах, поблизу боліт) покращує жировий обмін в організмі:

- Пити по 1 чайній ложці двічі на день - вранці та ввечері, з інтервалом 9-10 годин. Після 5 днів вживання зробити перерву на 2 дні. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

ЛІКЕР І НАСТОЯНКА

При недостатньому шлунковому травленні:

- Дрібно нарізати 30 зелених горіхів. Залити 96-процентним спиртом - 1 л. Посуд герметично закрити. Дати настоятися на сонці 2 тижні. Настоянку злити, а горіхи засипати «по верх» цукром. Знову настояти, але протягом місяця вже у темному, однак теплому місці. Вийде лікер. І настоянку, і лікер вживати при болях у шлунку, недостатньому травленні. Пити по 1 столовій ложці три рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - 5-6 тижнів. Повторити можна через 2 місяці. Не зловживати!

СОЛОДКІ ЛІКИ

Якщо у дитини, віком від 4-5 років, пронос, але животик не болить, нема блювоти, то дайте їй плиточку чорного шоколаду. Нехай з'їсть малими порціями протягом дня. Однак такі ліки лише на один день. Надмірне вживання солодощів - не на користь...

СПРИЯЄ ТРАВЛЕННЮ

Свіже листя редису варто додавати до салатів, або ж готувати з нього салат (краще з олією). Воно неабияк сприяє травленню. Денна норма - 100 г. Споживати такі порції 2-3 рази на тиждень. Скористайтеся, допоки сезон!

АРИТМІЯ СЕРЦЯ

Різні відхилення у порушенні чіткого ритму серцебиття називають аритмією. Безперечно, без допомоги лікаря тут не обійтися. Але можна скористатися і порадою народних зцілителів про ще один дієвий (нехай, навіть, додатковий) засіб лікування аритмії:

- Через 1-2 дні з'їдати по 100 г тертої чорної редьки. Готуйте у вигляді салату. Споживайте протягом 2 місяців, а потім зробіть перерву на 15-20 днів.

ПІД ЧАС АНГІНИ

- 2 столові ложки подрібненого листя малини (щойно заготовленого або засушеного) залити окропом - 0,5 л. Настояти 45 хвилин. Процідити. Таким теплим настоєм полощать горло під час ангіни, коли виникли запальні процеси і важко ковтати слину.

СУШЕНІ ЯГОДИ

Аби протягом року мати надійні ліки від кашлю, заготуйте і засушіть ягоди брусниці:

- 1 десертну ложку засушених ягід залити окропом - 0,5 л. Варити 7-10 хвилин. Настояти 30 хвилин у герметично закритому посуді. Процідити. Узвар випити теплим протягом дня за три рази.

- Сушені ягоди чорниці лікують розлади шлунка. Спосіб приготування і вживання, як у попередньому рецепті.

ЗНЕБОЛЮВАЛЬНА КВІТКА ЛОПУХА

Виразку, навіть пухлину у шлунку лікує і, насамперед, знеболює квітка лопуха великого з недозрілим насінням:

- Зі щойно заготовленої сировини потрібно вичавити через м'ясорубку і марлю сік. Пити свіжим по 1 чайній ложці тричі на день. На жаль, таке лікування належить до сезонних. Але перед тим порадьтеся у лікаря!

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.