Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

БЕЗБОЛІСНО

Зцілителі і професійні лікарі запримітили:

- Коли людина вживає сік редьки, червоного буряка і моркви (брати порівну, денна норма - 200-250 мл, випити за три рази), то всі камінці, які є в жовчному міхурі, нирках, подрібнюються і виходять з організму безболісно. Курс лікування - 10-12 днів. Не більше! При необхідності його можна повторити через такий же період часу.

ЕНТЕРОКОЛІТИ У ДІТЕЙ

Народна медицина рекомендує відвар сухих плодів чорниці для лікування гострих та хронічних ентероколітів, зокрема у дітей, віком від 4-5 років:

- 1 столову ложку засушених ягід чорниці залити окропом - 250 мл і варити 10 хвилин. Настояти 20 хвилин у герметично закритому посуді. Процідити. Пити по 50 мл 4-5 разів на день. Курс лікування - 20 днів. Потім на 10 днів зробити перерву і повторити при необхідності.

НІЧНИЙ ЗІР

Виявляється, що свіжі ягоди чорниці загострюють нічний зір, зменшують втому очей, особливо в людей, яким доводиться працювати при штучному освітленні.

Денна норма споживання - хоча б 250 г ягід. Скористайтеся сезоном!

МОРОЖЕНІ ЯГОДИ

Швидко збивають підвищену температуру морожені ягоди ожини або малини, які зберігають у морозильній камері. Але їсти їх прохолодними, а не «крижаними». Денна норма 300-400 г.

Вживати такі ягоди можна тільки тоді, коли не відчуваєте болю у горлі, у вас справно працює шлунок, система травлення.

ПРИМОЧУВАННЯ ПРИ ЕКЗЕМАХ

Розпарене листя ожини (настоювати у кип'ятку, поки вода не охолоне до кімнатної температури) загорнути у марлю. Прикладати до уражених екземою місць шкіри у вигляді компресів на 25-30 хвилин. Процедуру приймати 3-4 рази на день. Такі народні ліки не вступають у протидію з медикаментозними кремами, маззю.

ПІДРУЧНИЙ ЗАСІБ

Завжди майте напоготові корінь аїру (татарського зілля). Засушіть його на зиму. Якщо відчуваєте неприємний запах з рота, тоді:

- Пожуйте скибочку чудодійного кореня протягом 10 хвилин. Неприємний запах відразу щезне. А якщо її перед тим подрібнити та проковтнути після жування і запити літеплою водою (200 мл) - допомога шлунку.

До речі, неприємний запах з рота може бути причиною захворювань шлунково-кишкового тракту.

У ПОХИЛОМУ ВІЦІ

Людям похилого віку додасть сили відвар з вівса:

- 100 г необмолоченого насіння вівса помити у холодній воді. Потім залити 1 л води і варити, допоки не залишиться половини рідини (0,5 л). Настояти до кімнатної температури. Процідити. Додати 2-3 чайні ложки меду. Випити протягом дня за три рази. Вживати протягом місяця. Повторити вживання через місяць.

КЕФІР - ЦЕ СЕРЦЕВІ ЛІКИ

Хворим серцевими недугами зцілителі радять випивати протягом дня хоча б 0,5 л свіжого кефіру. Пийте навіть тоді, коли серце не болить!

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.