Останні новини

СОЯ ЗАМІСТЬ М'ЯСА

Відмовтеся від надмірного споживання м'яса, особливо копченого, смаженого, якщо у вас погано функціонує система травлення. Це насамперед стосується людей старшого віку. М'ясо може замінити соя, яка не поступається йому калорійністю. Тож і ситі будете та ще й убезпечити себе від зайвих проблем. Але пам'ятайте:

- Надмірне споживання сої призводить до накопичення газів у животі. Їжте невеликими порціями. Смачного! На здоров'я!

НАДМІРНО ВИСОКИЙ ТИСК

Гіпертоніки можуть скористатися такою порадою:

- 2 столові ложки подрібненого листя і стебла реп'яхів (використовують і засушений збір) звечора засипати у термос і залити окропом - 0,5 л. Вранці процідити. Пити тільки при надмірно високому тиску по 100 мл чотири рази на день. Не зловживати!

ПІД ЧАС ЖОВТУХИ

- 60 г сухої подрібненої кори верби (краще брати молоду) залити 1 л води. Довести до кипіння і варити 15-20 хвилин. Настояти 1 годину у герметично закритому посуді. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до вживання їжі (дотримуйтесь дієти!). Курс лікування - 21-25 днів.

ЛЮБИСТКОВІ ВАННИ

У давніші часи купали у любистку не тільки немовлят. Такі ванни приймали і дорослі. З'ясовано, що любисток очищає шкіру, омолоджує її:

- 400-500 г любистку на 50-60 л гарячої води. Приймайте процедуру 1-2 рази на тиждень. Ніколи не зашкодить.

А ТАБЛЕТКИ Й НЕ ПОТРІБНО...

Раптово розболівся зуб, а в домашній аптечці - жодної таблетки. Тоді:

- Приготуйте міцну заварку зеленого чаю (2 столові ложки сировини на 200 мл окропу). Подрібніть у неї 3-4 зубці часнику. Настоюйте 10 хвилин. Потім ополіскуйте ротову порожнину. Це «приструнить» біль.

ОТРУТА БУДЕ ГОТОВА ЧЕРЕЗ 20 ХВИЛИН...

На Сході (Китай, Індія, Японія...) вважають, що заварка зеленого або чорного чаю через 20 хвилин перетворюється на отруту уповільненої дії. Тож заварку чаю потрібно споживати відразу. Краще менше, але частіше...

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.