Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

“ГРИМАСА”

Живить шкіру на обличчі, омолоджує її маска із свіжих полуниць. Ще наші бабусі і прабабусі користувалися такою народною лікувальною косметикою і називали її «гримасою»:

- Розітріть свіжі ягоди полуниці (звісно, щоб були без нітратів) і накладайте отриману масу у вигляді маски на обличчя раз на день у зручний для вас час, але краще увечері перед сном. Процедуру приймати 30 хвилин. Потім змийте «маску-гримасу» літеплою водою.

СОНЦЕ ПРИГОТУЄ ВАННУ

Мешканцям сіл, власникам дачних ділянок у спекотний літній день не обов'язково йти до річки чи озера, щоб скупатися, зняти втому. Та й вода може бути забрудненою! Краще:

- Зранку великі алюмінієві посудини наповнити чистою джерельною водою і поставити їх на сонце. Наше небесне світило добре нагріє воду. О 16-17 годинах можете приймати ванну. Корисно і безпечно.

ЕСТЕТИЧНО, АЛЕ НЕБЕЗПЕЧНО

Порада батькам:

- Не ставте букети живих квітів у кімнаті, де сплять діти. Пилок рослин, який вони вдихатимуть під час сну, може спричинити алергію, захворювання дихальних шляхів.

Ще у давнину старші дозволяли дітям милуватися квітами, збирати букети, але не спати поряд з ними.

ОДНАКОВО ПОДІЄ

Потогінний і сечогінний засіб:

- 1 столову ложку подрібнених квіток липи й 1 столову ложку подрібненого листя підбілу залити окропом - 400 мл. Кип'ятити на слабенькому вогні 10 хвилин. Настояти 20 хвилин у герметично закритому посуді. Процідити. Пити гарячим по 100 мл чотири рази на день. Як потогінний засіб - вживати до повного одужання; як сечогінний - 14-17 днів.

ЖОВТЯНИЦЯ

Є дуже простий засіб, який виліковує жовтяницю за 3-4 дні:

- Як тільки захворієш, пити протягом цього часу вранці натще сік одного лимона. Брати середній за розмірами плід. Але перед тим, як відтиснути сік, покладіть лимон на 10 хвилин в окріп (0,5 л) і додайте до води 1 столову ложку соди. Так отримаєте більше соку.

ГІПОМОНОРЕЯ

Для жінок:

- 4 чайні ложки подрібнених плодів петрушки кучерявої залити окропом - 200 мл. Варити 7-10 хвилин. Настояти до літеплої температури. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день.

- Свіжий сік перстачу гусячого і свіжий сік жита посівного (1:1) пити по 1 столовій ложці тричі на день.

Спочатку використовувати один із засобів лікування, потім його можна замінити іншим.

ЗАТРИМКА

Нерегулярні місячні, затримка менструації:

- Пити свіжий сік чорної редьки по 1 столовій ложці 5-6 разів на день.

ЯК ПОСЛАБЛЮЮЧЕ

Тривалих закрепів позбавляє хвощ польовий:

- 4 столові ложки подрібненої сировини залити склянкою (200 мл) окропу. Настояти 1 годину. Процідити. Пити по половині або по третині склянки 2-3 рази на день через 1 годину після їди.

- Свіжий сік хвоща польового пити по 1 столовій ложці тричі на день.

Використовувати лише один засіб.

РОСТЕ ЧЕРЕШНЯ...

У кого понижений гемоглобін:

- Щодня з'їдати хоча по 300 г свіжих ягід черешні. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.