Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ЗАЛЕЖНИМ ВІД ІНСУЛІНУ

Хворих на цукровий діабет позбавить необхідності вживати більші дози інсуліну пастернак, зварений на молоці:

- 0,5 л нежирного молока (краще купувати в магазині) довести до кипіння. Додати 100 г дрібно натертого коренеплоду пастернаку. Кип'ятити на слабенькому вогні 2-3 хвилини. Настояти 10 хвилин у герметично закритому посуді. Утвориться каша. З'їсти на сніданок. Харчуйтеся так хоча б 4-5 разів на тиждень.

ЧОРНА ПОМІЧНИЦЯ

Запалення сечового міхура:

- 2 столові ложки подрібнених засушених ягід чорної смородини, бруньок і листя куща засипати у термос, залити окропом - 200 мл. Настояти 5-6 годин (можна і довше). Процідити. Пити теплим по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - місяць.

Сухий кашель:

- Свіжий сік ягід чорної смородини змішати з медом - 3:1. Вживати по 2 столові ложки 3-4 рази на день. Курс лікування - до повного одужання, але він належить до сезонних.

100 г ПРОТЯГОМ ДНЯ

Гарбузове насіння - добрий сечогінний засіб:

- Протягом дня з'їдати 100 г чудодійних зернят. (Ідеться про дорослих; дітям зменшувати дозу в 3-4 рази). Зернята можна перемолоти на кавомолці. Але брати термічно не оброблені, висушені на сонці, обов'язково сіро-зеленого кольору. Курс лікування - 21 день. Не більше! Пам'ятайте, що гарбузове насіння засмічує кишківник.

ЛИМОННИК КИТАЙСЬКИЙ

Стимулятором центральної нервової системи є лимонник китайський. Готують настій:

- 1 столова ложка свіжих або засушених плодів на 200 мл окропу. Настояти 2 години. Процідити. Пити по 2 столові ложки чотири рази на день. Курс лікування 20-25 днів. Повторити можна через 30-35 днів.

Протипоказано при серцевих недугах і безсонні.

ЗЦІЛИТЕЛЬКА З БАШТАНУ

Клітковина дині сприяє виведенню з організму холестерину. Її корисно їсти при малокрів'ї, захворюваннях печінки, атеросклерозі:

- Денна норма для дорослого - хоча б 250-300 г на день. Скористайтеся сезоном!

СТОП ЗАПАЛЕННЮ КИШКІВНИКА!

- 2 столові ложки подрібненого листя шавлії залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на слабенькому вогні 7-10 хвилин. Настояти 45 хвилин у герметично закритому посуді. Процідити. Долити окропу до початкового об'єму рідини. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування при запаленні кишківника - 21 день. Повторити, при необхідності, через 5-7 днів.

НЕ ПЕРЕТВОРІТЬ НА ОТРУТУ

Багато господинь влітку готують компот зі свіжих ягід вишні. Покладіть дари саду в окріп, прокип'ятіть на слабенькому вогні 5-7 хвилин - і напій готовий. Співвідношення кількості ягід (за вагою) до об'єму води не є важливим, кому як смакує. Якщо компот вийшов надто «густим», насиченим, то доливають кип'ячену воду. Навіть не обов'язково додавати цукор. У літню спеку він добре втамовує спрагу. Але:

- Перед приготуванням компоту із ягід вишні необхідно вибрати зернята («кісточки»), які містять речовини, що негативно впливають на людський організм. У великій кількості вони можуть перетворитися на... отруту.

ВНУТРІШНЄ ВЖИВАННЯ АЛОЕ

Не нехтуйте порадами лікаря чи досвідченого зцілителя, який призначив вам мазі, аби позбутися лишаїв. Утім, процес лікування стане ефективнішим (його можна пришвидшити), якщо:

- Пити по 1 чайній ложці 2-3 рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі свіжий сік алое. Краще брати трирічну рослину.

ШКІРУ НАТИРАЮТЬ ШКІРКОЮ

Місця шкіри, уражені грибком, натирають шкіркою мандарина (брати внутрішню, від м'якоті, сторону). Процедуру можна приймати кілька разів на день.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.