Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПЕЧЕНА ЦИБУЛЯ

Очищену від лушпиння цибулю запекти у духовці. Порізати кружельцями. Прикладати на ніч до мозолів.

Так само прикладають підсмажену до золотистого кольору цибулю на сковорідці. Використовуйте несолону олію. Однак, як запевняють зцілителі, хоч вона і корисна, але дає менший лікувальний ефект.

МОКРА ПОДУШКА

Тим, хто потерпає від безсоння:

- Пошийте невеличку подушечку з лляної тканини. «Набийте» її подрібненим засушеним листям, стеблом, шишками хмелю. За годинку до сну опустіть подушку в окріп. Хай попариться, допоки вода не сягне кімнатної температури. Добре відтисніть.

Покладіть на голову на 30 хвилин.

«Начинку» з хмелю для подушки можна використовувати 3-4 рази. Потім доведеться «набивати» свіжою. Після кожної процедури подушку слід ретельно просушити.

ХВИЛЯ ЗА ХВИЛЕЮ

Добре перед сном посидіти на березі водойми (звісно, якщо є така нагода) і поспостерігати за хвилями, як вони перекочуються, набігають одна на одну. Це заспокоює нервову систему. Лягаючи спати, спробуйте «полічити» хвилі (1,2,3...), пригадати кожну з них, скажімо, відтворити образ.

Вечірня рибалка, навіть, якщо не клює (головне - не перейматися цим ) також заспокоює нервову систему і сприяє міцному сну.

ПРИЗУПИНИТИ РОЗШИРЕННЯ ВЕН

Часник з медом призупиняють варикозне розширення вен. Для цього:

- 1 склянку (200 мл) подрібненого часнику змішати з 1 склянкою рідкого меду. Настояти протягом тижня. Вживати по 1 столовій ложці тричі на день. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць. Не забувайте звертатися до лікаря, бо запропонований засіб є лише допоміжним.

ЧИСТА ШКІРА

Висипки на шкірі щезнуть завдяки кропиві:

- Приймаючи ванну, перед тим киньте у гарячу воду «добрий жмут» кропиви, нехай напариться. Така процедура ніколи не зашкодить.

Причиною висипків може бути захворювання крові. Кропива і її очищає:

- 1 столову ложку подрібненої сировини залити окропом - 300 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день. Достатньо 1 місяця лікування. Повторити, при необхідності, можна через 1-2 місяці.

ЗДАТНІСТЬ САЛА

Кров на місці порізу можна зупинити... салом:

- Насамперед помити рану теплою водою з господарським милом. Прикласти до неї шматочок свіжого (білого кольору!) несолоного сала свині. Опісля знову помити теплою водою з господарським милом. Так робили наші предки. Але потрібно бути упевненим, що тварина була здоровою...

ШПИНАТ - ДІТЯМ

Настій із свіжого (!) листя шпинату корисно вживати дітям, віком від 4-5 років. Він зміцнюватиме імунну систему:

- 1 столову ложку подрібненої сировини запарити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити теплим по 50 мл чотири рази на день. На жаль, таке лікування (профілактика) - сезонні.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.