Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

НА МЕЖІ...

Коли вкрай напружені нерви, переживаєте негативні стреси:

- 5-7 ягід глоду (свіжі, засушені) запарити окропом — 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня можна випити дві таких порції.

- Дехто жує ягоди глоду, не ковтаючи їх. Це також допомагає. Однак глодом не зловживайте!

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ!

Свіжий, щойно вичавлений томатний сік - добрий засіб для профілактики онкологічних та серцево-судинних захворювань. Його доцільно пити й тим, хто хоче позбутися надмірної ваги, адже позбавляє відчуття голоду, але не додає зайвих кілограмів:

- Денна норма - хоча б 200-250 мл.

Надмірне вживання томатного соку протипоказане хворим на печінку!

ПОСЛАБИТЬ ЛОПУХ

Лікувальний засіб від закрепів:

- 20 г засушених подрібнених плодів лопуха справжнього залити окропом - 200 мл. Настояти 20-25 хвилин у герметично закритому посуді. Процідити. Пити по 1-2 столові ложки чотири рази на день. Дітям, віком від п'яти років, пити по 1 чайній ложці тричі на день.

УБЕЗПЕЧИТИСЯ ВІД ГІПЕРТОНІЇ

Запримітили, що у вас все частіше і частіше підвищується тиск. Це може призвести до гіпертонії. Скористайтеся запобіжним народним лікувальним засобом:

- 1 столову ложку подрібненої молодої кори осики залити окропом - 250 мл. Варити 10-15 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Через 10 днів вживання зробити перерву на 10 днів. Максимальний курс лікування - 3-4 місяці.

Кору краще заготовляти весною, під час руху соків. Зберігати у сухому місці.

ПАРАДОНТОЗ: ПРОПОЛІС І ВОДА ЛІКУЮТЬ

- 1 чайну ложку 30-процентної настоянки прополісу змішати з 1 десертною ложкою літеплої води. Полоскати ротову порожнину. допоки не утвориться піна. Рідину не ковтати, а випльовувати. Процедуру можна приймати 8-10 разів на день. Не зашкодить. Курс лікування - до повного одужання.

ПОПІЛ ЧАСНИКУ

Щоб позбутися вугрів:

- Спаліть на відкритому вогні (на дровах, але не на вугіллі) кілька зубців часнику (не очищайте їх). Попіл змішайте з медом (1:1):

- Отриману «мазь» наносити на шкіру, уражену вуграми.

Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.