Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

СТИСНУТИ МІЗИНЕЦЬ

Зупинити напад епілепсії допоможе, якщо:

- Якомога міцніше стиснути мізинець лівої руки хворого.

ЗАПАЛЕННЯ ГРУДІ

Жінкам, у яких запалення груді (це часто трапляється після народження дитини), доречно прикладати до хворого місця розім'яте листя бегонії.

МИНЕТЬСЯ ЧЕРЕЗ ДВА ТИЖНІ

Після важких пологів у жінок можуть виникати закрепи. Тоді:

- 2 столові ложки подрібнених засушених листочків кульбаби залити окропом - 400 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Випити протягом дня за 3-4 рази. Достатньо двох тижнів лікування. Це не зашкодить материнському молоку, а, отже, і малюку.

ПОСЛАБИТЬ

Запам'ятайте: у багатьох випадках кавун діє, як послаблююче. Тоді можна обійтися без аптеки. Але переконайтесь, щоб кавун був без нітратів.

КРИМСЬКА ЦИБУЛЯ

Кольору стиглої вишні кримська цибуля (а вирощують її не лише в анексованому Криму) лікує від серцевих недуг:

- Її нарізають кружельцями і підсмажують до золотистого кольору на соняшниковій олії. Їдять, не додаючи до страв. Денна норма - 25-40 г.

КРУШИНА ДАЄ ДОБРО ПЕЧІНЦІ

Хворим печінковими недугами:

- 2 столові ложки засушених ягід крушини засипати у термос і залити окропом - 200 мл. Настояти 2 години. Процідити. Пити по 2 столові ложки чотири рази на день, за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 2 місяці. Потім зробити перерву на 25-30 днів. Протягом року пройти 3-4 курси лікування.

ОШПАРИЛИСЯ...

Унаслідок опіків (але йдеться про незначні опіки!) на шкірі з'являються пухирці. Вони створюють неприємні відчуття, але не поспішайте проколювати їх гострими предметами, бо може потрапити інфекція. Навіть не використовуйте стерильну голку від шприца. Краще приготуйте розчин з розрахунку:

- 1 чайна ложка солі на 200 мл кип'яченої води (окропу). Нехай настоїться до літеплої температури. Використовуйте ви вигляді компресів.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.