Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

СУХИЙ ЧАЙ

 

 

Засіб від діареї:

-Чорний або зелений чай, з якого готуємо заварку, розтерти на порошок. До половини чайної ложки «сухого чаю» додати 1 чайну ложку цукру (хто не любить солодкого, той може обійтися без цукру). З’їсти за раз і запити теплою водою – 150 мл. Вживати тричі на день за 15-20 хвилин до їди.

МІОКАРДИТ

Взяти порівну бруньки берези бородавчатої і траву бобівника трилистого:

-1 столову ложку засушеного подрібненого збору залити окропом – 0,5 л. Кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 4-5 разів. Вживати тільки під час загострення недуги.

ПІДВИЩЕНИЙ ТИСК

-Звечора 1 столову ложку засушеного подрібненого кореня валеріани засипати у термос і залити окропом – 0,5 л. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. У разі стрімкого підвищення тиску пити по 2 столових ложки 3-4 рази на день. Настій зберігати у термосі не більше трьох днів. Далі він втратить свою лікувальну ефективність.

-До кореня валеріани можна додати 1 чайну ложку засушеної подрібненої трави меліси.

НА СТОЛІ – ГРЕЙПФРУТ

У вас діабет, постійно підвищується рівень цукру в крові?.. Візьміть за правило:

-З-поміж інших лікувальних засобів, які використовуєте для боротьби з недугою, зверніть увагу і на правильне харчування, а саме – щодня після обіду з’їсти один грейпфрут. Звісно, строго дотримуйтесь дієти, уникайте солодощів.

РОЗШИРЮЄ СУДИНИ

При звуженні судин головного мозку частіше пийте міцний гарячий чай (чорний або зелений). Бажано без цукру. До горнятка чаю можна додати 1 чайну ложку коньяку. Втім, алкоголем не зловживайте! Тим паче, коли приймаєте медикаменти, то взагалі відмовтеся від спиртного.

Міна кава хоча також розширює судини, але, виявляється, може «зашлаковувати» їх.

СІК ГОРОБИНИ

Геморой, закрепи?..

-Тричі на день, за 15-20 хвилин до їди, пити по 50 мл соку з ягід горобини червоної. Його можна консервувати. Курс лікування – 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 14 днів. Протягом року – 4-5 курсів.

РОМАШКА, РОМАШКА…

У дитинки болить животик?.. Дайте їй ромашкового чаю:

-1 чайна ложка ромашки (продається в аптеках) на 200 мл окропу. Настояти у посуді під кришкою до температури +34-36 С. Перед вживанням процідити. Якщо після цього біль не вщухає протягом 45 хвилин, то негайно викликайте «невідкладну допомогу», або безпосередньо звертайтеся до лікаря.

До речі, ромашку можна замінити засушеним насінням кропу.

ДОСВІД ЄГИПТЯН, ГРЕКІВ, РИМЛЯН…

Ще у Стародавньому Єгипті спаржу використовували у харчуванні як вишукану городину. Потім єгиптянам не поступалися на давні греки, ні римляни. Поширилася вона по всій Європі і не тільки… Українські  ж зцілителі відкрили її лікувальні властивості. У народній медицині настій зі спаржі застосовують як сечогінний засіб і при серцевих недугах:

-1 столову ложку засушених подрібнених кореневищ рослини засипати у термос і залити окропом – 200 мл. Настояти мінімум 4 години. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день. Курс лікування – 21 день. Повторити через 14 днів. Протягом року – 7-8 курсів.

З ПРОСТИХ ПРАВИЛ

Хто тричі на день вживає по 1 чайній ложці обліпихової олії, той запобігає розвитку атеросклерозу! Однак час від часу потрібно робити перерву. Наприклад, після 10 днів вживання зробіть перерву на 2-3 дні.

ВЕЧІРНЯ ПРОГУЛЯНКА

Чимало людей потерпають від безсоння. Народні зцілителі радять і таке:

Перед сном, звісно, якщо випадає слушна нагода, прогуляйтеся лугом, садом.., де росте багато меліси і м’яти. Під час прогулянки глибоко дихайте. Часто ці трави можна зустріти біля пасік (їх зумисне висівають пасічники). Така прогулянка ще корисніша!

Тарас ЛЕХМАН

 

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.