Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВИЯВИЛИ КАМЕНІ

Якщо лікарі виявили у вашому жовчному міхурі камені... Не нехтуючи фаховою медициною, можна (як допоміжний засіб, але, спитавши поради у лікаря!) скористатися і народним:

- 100 г листя м'яти, 100 г кореня аїру, 75 г кошиків суцвіть календули. Звечора 2 столові ложки подрібненого збору (щойно заготовлений, або засушений) засипати у термос і залити окропом - 400 мл. Вранці процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування - місяць.

ЩАВЕЛЬ З МОЛОКОМ

Потрібно очистити кров?.. Отож:

- 2 столові ложки свіжого подрібненого щавлю (заготовлену городню культуру можна зберігати в морозильній камері) залити молоком - 200 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на слабенькому вогні 3 хвилини. Настояти 15 хвилин. Не проціджувати. Випити натще. Курс лікування - 21 день. Повторити через такий же період часу. Достатньо 3-4 курси лікування протягом року.

ВІДНОВИТИ ЗІР

Тим, у кого раптово погіршився зір:

- 25 г насіння цибулі залити білим міцним вином - 0,5 л. Настояти 10 днів у герметично закритому посуді (насіння можна засипати у пляшку і закоркувати її), періодично збовтуючи. Пити по 1 столовій ложці тричі на день за 30 хвилин до їди. Коли закінчаться ліки, зробити перерву на місяць і продовжити курс лікування.

ОТО ВИРІС ЯЧМІНЬ...

Враз на оці виріс ячмінь, хоча і не сіяв (так жартують). Позбутися його допоможе пижмо звичайне:

- 4-5 разів на день з'їдати по 5-6 маленьких засушених квіточок рослини і відразу запивати теплою водою - 100-150 мл. Такий народний рецепт належить до найдавніших.

ЯКЩО ПОТРІБНО...

При харчовому отруєнні пийте якомога міцніший чай з м'яти, і якомога більше. Це спричинить нудоту. Таким чином ви швидше очистите шлунок.

Завжди будьте обачні, коли вибираєте продукти!

У НОСІ - БОЛЯЧКА

- Та щоб тобі у носі болячка вискочила! - так інколи лихословлять.

Ніколи не вдавайтеся до такого! Бо і в самого може вискочити у носі болячка - фурункул. Тоді:

- Прикладайте до болючого місця гаряче варене яйце.

- Закапуйте ніс свіжим соком алое, або змочуйте у ньому вату і вставляйте тампон у ніздрю.

Процедури приймайте кілька разів на день, допоки не щезне болячка.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.