Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

КАНУФЕР — ВОРОГ ШЛУНКОВИХ НЕДУГ

 

 

Вживати, коли відчуваєте біль у шлунку:

- 1 чайну ложку подрібненої трави кануферу (щойно заготовленої або засушеної) залити окропом — 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день.

ЗГОРТАЄТЬСЯ МОЛОКО

Кепсько і для немовлятка, і для матері, яка годує своє чадо груддю, коли у неї (годувальниці) згортається молоко. Аби молоко не згорталося, у давніші часи користувалися таким засобом лікування:

- У долонях розтерти дві жмені портулаку і прикладати у вигляді компресів до грудей. Процедуру приймати на ніч.

ЗАТРИМКА...

Для жінок. При затримці місячних допоможе парило звичайне:

- 1 столову ложку подрібненої рослини (використовують засушений збір, але рослину заготовляють під час цвітіння) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 1 годину у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день.

ПЕРЕДМІХУРОВА ЗАЛОЗА

Один із засобів народної медицини лікування запалення передміхурової залози:

- 3 столові ложки подрібненої молодої кори осики засипати в емалевий посуд і залити літеплою водою - 600 мл. Настояти мінімум 8 годин під закритою кришкою. Вранці поставити на вогонь, довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 30 хвилин. Посуд також має бути закритий кришкою. Настояти 1 годину. Процідити. Протягом дня випити за три рази за 1 годину до вживання їжі. Курс лікування - місяць.

ЯЛІВЕЦЬ ВІД ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ

Понижують рівень цукру в крові плоди ялівцю:

- 3 столові ложки ягід залити окропом - 600 мл. Кип'ятити 10 хвилин. Настояти 30 хвилин під закритою кришкою. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Вживати тільки під час загострення недуги.

ПАРАЛІЗУЄ КІНЦІВКИ

- 100 г подрібненої трави полину гіркого (краще використовувати щойно заготовлену рослину) залити соняшниковою олією - 700 мл. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Використовувати для натирань.

РАЗОМ З... ЛИСТОЧКАМИ

- 5 свіжих листочків м'яти залити окропом - 150 мл. Настояти 20 хвилин. Не проціджувати. Перед сном випити настій і... з'їсти листочки. Це позбавить вас безсоння. Але такими ліками не зловживати!

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.