Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ГНУЧКІСТЬ СУГЛОБІВ

Поставить на ноги «безнадійних» ревматиків сабельник болотний (рослина справді нагадує шаблю):

- 100 г подрібненої трави залити горілкою - 0,5 л. Настояти 21 день у теплому, але темному місці. Процідити. Пити по 15-20 крапель тричі на день. На ніч перед сном настоянкою натирати хворі суглоби. Курс лікування - 3 місяці.

«СКРИПИТЬ»

Таке приходить з роками. Отож «скрип» у суглобах особливо відчувають старші люди. Є порятунок:

- Сік чорної редьки, сік хріну, сік лимона і мед (1:1:1:1) добре розмішати. Настояти в холодильнику 10-12 днів. Пити по 1-2 чайні ложки тричі на день. Курс лікування - 40 днів. Повторити через такий же період часу.

ЯЛІВЕЦЬ І ПОДАГРА

- 100 г подрібнених плодів ялівцю залити горілкою - 0,5 л. Настояти у теплому, але темному місці 10-12 днів. Процідити. Використовувати для натирань при подагрі, ревматизмі.

РОЗЛАДИ ШЛУНКА

- З'їжте вранці 2-3 подрібнених зубці часнику і запийте свіжим лимонним соком - 50 мл. Увечері повторіть. Але курс такого лікування не може тривати більше трьох днів!

ГРІЄМО НИРКИ ПІСКОМ

Річковий пісок нагріти на сковорідці до гарячої температури. Пересипати у лляну торбинку. Прикладати до хворих нирок на 20-25 хвилин. Процедуру приймати кілька разів на день. На ніч перед сном - обов'язково!

СУХОТИ

Тривалий сухий кашель, біль у грудях. У давнину цю недугу могли назвати - сухотами. Народні зцілителі радили:

- Вранці натще випити свіже куряче яйце. Так само ввечері перед сном. Утім, це лише один з найпростіших і найдоступніших засобів лікування. Шкоди він не завдасть. Але з такою недугою краще звертатися до лікаря!

ОСИКОВІ БРУНЬКИ

Запалення бронхів:

- 1 столову ложку подрібнених бруньок осики (використовують і засушені) залити окропом - 200 мл. Настояти 15 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 21-25 днів.

НЕ ТІЛЬКИ ВІД КАШЛЮ

Сік чорної редьки з медом (1:1) насамперед використовують для лікування  хворого від кашлю. Але такі народні ліки не менш ефективні від приступів астми:

- Вживати по 1-2 столові ложки 3-4 рази на день.

Або:

- 2 столові ложки подрібненої на дрібній тертці чорної редьки залити окропом - 200 мл. Варити 15 хвилин. Настояти до літеплої температури у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Ні ніч перед сном - обов'язково!

СМЕТАНА ДЛЯ ГОРЛА

Відчуваєте біль у горлі, пече?..

- Вранці і ввечері з'їдати по 100 мл сметани (чим вища жирність - тим краще!), але не холодної. Набирайте чайними ложками, не відразу ковтайте, а «розжовуйте» молочний продукт, наче насолоджуєтеся його смаком.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.